Δανία: Οι πεζοί που... περπατούν στον αέρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2021

Δανία: Οι πεζοί που... περπατούν στον αέρα


Στη Δανία και συγκεκριμένα στην πόλη Όρχους, οι πεζοί μοιάζουν σαν να περπατούν στον αέρα. Ο δήμος της δεύτερης μεγαλύτερης δανέζικης πόλης έθεσε σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών, οι οποίες είναι πιο ορατές στους οδηγούς και τους ποδηλάτες. Στόχος, να επιβραδύνουν και να αφήνουν περισσότερο χώρο στους πεζούς, αλλά πρόκειται φυσικά για οφθαλμαπάτη.

«Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τους οδηγούς και τους ποδηλάτες να συνειδητοποιήσουν καλύτερα ότι υπάρχουν πεζοί που θέλουν να διασχίσουν το δρόμο. Φτιάξαμε λοιπόν αυτούς τους χώρους για να εξασφαλίσουμε ότι θα κινούνται με ασφάλεια, αλλά στην ουσία είναι τρισδιάστατες διαβάσεις.


Στόχος είναι να τραβήξουν την προσοχή των διερχόμενων και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουν τους πεζούς να τις χρησιμοποιήσουν», εξήγησε η υπεύθυνη του προγράμματος, Ρίκε Σμεντ Βίντινγκ.


Προσθέτοντας γωνιακές σκιές στα συνηθισμένα ορθογώνια λευκά σημάδια, από μια συγκεκριμένη γωνία η διάβαση δείχνει ξαφνικά να αιωρείται μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος.

Παρόμοιες ιδέες έχουν εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Ισλανδία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη, με τον ίδιο στόχο, να επιβραδύνουν οι διερχόμενοι οδηγοί ώστε να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια η κίνηση των πεζών.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες