Εστίαση : Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων - Τα πρόστιμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 31, 2021

Εστίαση : Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων - Τα πρόστιμα


Μπαράζ αυστηρών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα διασκέδασης ετοιμάζουν οι αρχές, μετά και τη νέα έκρηξη των κρουσμάτων του φονικού ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο με την οποίο δίνεται εντολή στις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους μέσα στα καταστήματα διασκέδασης.

Με τα κρούσματα να σημειώνουν ρεκόρ στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας και να υπάρχουν πολλά περιστατικά με «πλαστά» ή δανεικά πιστοποιητικά, η κυβέρνηση θέλει να διαπιστωθεί εάν όντως τηρούνται τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους, ειδικά το σαββατοκύριακο.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της επιχείρησης, τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο από την επιχείρηση πρόσωπο μέσω της ειδικής εφαρμογής «Covid Free GR».

Υπενθυμίζεται ότι η μη εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων επισύρει διοικητικό πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος επιχείρησης για χρονικό διάστημα από 7 έως και 60 ημέρες σε περιπτώσεις υποτροπής.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες