Διαμαρτυρία Ρομά: Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου - Ουρές χιλιομέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021

Διαμαρτυρία Ρομά: Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου - Ουρές χιλιομέτρων


Ένταση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος στο Βραχάτι, καθώς ομάδα Ρομά έχει κλείσει τον δρόμο και έχει σταματήσει την κίνηση.
Νέα ένταση έχει ξεσπάσει από περίπου 60 Ρομά που έχουν αποκλείσει την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 95ο χλμ. στο ύψος των παλαιών διοδίων Ζευγολατιού.
Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται για τη μη προφυλάκιση των επτά αστυνομικών που ευθύνονται για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη.

Η ομάδα των ατόμων πετάει πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Λόγω της διαμαρτυρίας και του αποκλεισμού της εθνικής οδού, έχουν προκληθεί ουρές χιλιομέτρων.
Στο σημείο γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσους κινούνται από Πάτρα προς Αθήνα στον κόμβο Κιάτου και για όσους κινούνται από Αθήνα προς Πάτρα, μέσω παλαιάς Εθνικής Οδού, στην Αρχαία Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Τετάρτης (27/10) οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα όρο μετά τις απολογίες τους στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά.

Η 4η τακτική ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας έκριναν πως δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις του νόμου για να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι οι 9 συνολικά κατηγορούμενοι. Οι απολογίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, ωστόσο χρειάστηκαν να περάσουν περισσότερες από 13 ώρες για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Μέσα σε αυτές τις ώρες, η δικαστική λειτουργός άκουσε τους ισχυρισμούς των επτά αστυνομικών, οι οποίοι στα πολυσέλιδα υπομνήματα τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί (ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος).
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Ρομά έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου NEWS 24/7
Ρομά έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου NEWS 24/7
Ρομά έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου NEWS 24/7

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες