Αυτά που δεν τρώμε μας οδηγούν πιο γρήγορα στον θάνατο, λέει νέα έρευνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 31, 2021

Αυτά που δεν τρώμε μας οδηγούν πιο γρήγορα στον θάνατο, λέει νέα έρευνα


Ποιος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που μας οδηγηθεί στο θάνατο σε όλο τον κόσμο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λόγο; Όχι, δεν είναι το κάπνισμα. Ούτε η υψηλή πίεση του αίματος. Η φτωχή διατροφή είναι αιτία θανάτου και μάλιστα από τις πιο σημαντικές.

Όλα αυτά που δεν τρώμε δηλαδή, για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Η φτωχή διατροφή είναι αιτία θανάτου, σύμφωνα με έρευνες και μάλιστα προκαλεί περισσότερους θανάτους και από το κάπνισμα ή την υψηλή πίεση του αίματος.
Δεν είναι ότι απλώς οι άνθρωποι κάνουν μη υγιεινές επιλογές, όπως είναι τα αναψυκτικά ή το junk food, είναι όλα αυτά που δεν τρώμε ενώ θα έπρεπε να τρώμε.
Κι ενώ παραδοσιακά συζητάμε για μια υγιεινή διατροφή, η οποία εστιάζει στην μείωση των junk food, αυτή η έρευνα έδειξε πως η ελλιπής διατροφή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μας οδηγεί στον θάνατο.
Ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 11 εκ. άνθρωποι, το 2017, συνέβησαν εξαιτίας του υπερβολικού νατρίου και της έλλειψης σιτηρών ολικής αλέσεως, φρούτων και καρπών, σύμφωνα με τη μελέτη. Και η έλλειψη όλων των απαραίτητων από τη διατροφή μας μας οδηγεί πιο γρήγορα στον θάνατο από δίαιτες με trans λιπαρά, αναψυκτικά και υψηλών επιπέδων κόκκινου και μεταποιημένου κρέατος.
Οι πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου διατροφής
Στην ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Bill & Melinda Gates Foundation, εξετάστηκαν 15 παράγοντες κινδύνου διατροφής και πώς μπορεί να οδηγήσουν στον θάνατο ή σε αναπηρία.


Τα υψηλά επίπεδα από ανθυγιεινό κόκκινο και μεταποιημένο κρέας, τα αναψυκτικά, τα trans λιπαρά και το αλάτι -που όλοι γνωρίζουμε ότι οδηγούν στον θάνατο- συγκρίθηκαν με τις επιδράσεις μιας ελλιπούς διατροφής.
Στα υγιεινά τρόφιμα, απαραίτητα για τη διατροφή, συμπεριλαμβάνονται τα φρούτα, τα λαχανικά, τα σιτηρά ολικής άλεσης, το γάλα, τα όσπρια, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όλα τα θρεπτικά στοιχεία που βρίσκονται στον σολομό, στα φυτικά έλαια αλλά και σε ορισμένους ξηρούς καρπούς.
Αυτό που έδειξε η έρευνα ουσιαστικά πρόκειται για έναν συνδυασμό που μας οδηγεί στον θάνατο: Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους παγκοσμίως λόγω διατροφής το 2017, αποδίδονται σε τρεις παράγοντες: Υπερβολική κατανάλωση αλατιού, έλλειψη φρούτων και έλλειψη σιτηρών ολικής αλέσεως.
Και τα τρία οδηγούν πιο γρήγορα στον θάνατο και απ’ το κάπνισμα, ανεξαρτήτως της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της χώρας στην οποία ζουν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες