Ι.Καραπανάγος: Παντελώς απούσα η Δημοτική Αρχή από το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στο Λουτράκι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2021

Ι.Καραπανάγος: Παντελώς απούσα η Δημοτική Αρχή από το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στο Λουτράκι


του Ιωάννη Καραπανάγου

Όλοι γνωρίζουμε πως ένα από τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, είναι η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης. Γεγονός που, κάτοικοι και επισκέπτες του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων, βιώνουν, έντονα, κατά τους θερινούς μήνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω κορωναϊού, ο Δήμος μας, ως προορισμός κοντά στην Αθήνα, κατακλύζεται τα Σαββατοκύριακα, από επισκέπτες, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, επιστρέφουν ταλαιπωρημένοι στο κλεινόν άστυ, επειδή αντιμετώπισαν το πρόβλημα της στάθμευσης.

Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί δυσμενείς εντυπώσεις και αρνητικά σχόλια γιατί, όταν επιδίδεσαι σε διαφημιστική καμπάνια προσέλκυσης επισκεπτών και προβάλλεις τα πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της λουτρόπολης και των γύρω περιοχών, επιβάλλεται ταυτόχρονα να έχεις εξασφαλίσει και την άνετη παραμονή και διαμονή του επισκέπτη, αφού σκοπός της απόδρασής του, από τα αστικά κέντρα, είναι η χαλάρωση και η ψυχική του ηρεμία.

Το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν χώροι στάθμευσης στο Λουτράκι αλλά δεν είναι γνωστοί στους επισκέπτες. Έχοντας σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται δεξιά των φωτεινών σηματοδοτών της οδού Αιγαίου, καταθέτω ότι, ολόκληρα διήμερα Σαββατοκύριακου, ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης, που μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό οχημάτων, έχει μεγάλο αριθμό κενών θέσεων, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω η άνοδος και η κάθοδος της οδού Αιγαίου ασφυκτιά από οχήματα αλλά και πεζούς που διέρχονται ανάμεσα σε αυτά, με κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι καθημερινά, με αποκορύφωμα βραδινές ώρες Σαββάτου, ένας αριθμός οδηγών μοτοσικλετών δεν φορούν κράνος, παραβιάζουν τους ερυθρούς σηματοδότες της οδού Αιγαίου και άλλες διατάξεις του Κ.Ο.Κ., διασχίζουν την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου με ταχύτητα και υπερβολικό θόρυβο και κατευθύνονται προς τον περιφερειακό δρόμο του Λουτρακίου, αναστατώνοντας τους διαμένοντας στα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει παρατηρηθεί, συχνά, στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της πλατείας 25ης Μαρτίου και μέχρι τους Καταρράκτες.

Η Δημοτική Αρχή του Γεωργίου Γκιώνη διανύει την τρίτη θητεία της, αλλά δεν έχει καταφέρει να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα αυτά, αφού αποφεύγει, συστηματικά, σχετικές αναφορές και συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, κωφεύει στις προτάσεις της Παράταξής μας ‘‘αλλάzουμε ΜΑΖΙ’’ και λοιπών συνδημοτών μας, ακολουθώντας, πιστά, τη γνωστή ρήση ‘‘Φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’ και μετατοπίζει το κέντρο βάρους της συζήτησης, καταλογίζοντάς μας πως κατηγορούμε το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και πως δεν αναγνωρίζουμε το έργο του.

Καίτοι το έχω τονίσει πολλές φορές στις τοποθετήσεις μου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν τούτοις θα επαναλάβω και γραπτώς, γιατί τα γραπτά μένουν, ότι η Παράταξή μας και εγώ προσωπικά τιμούμε το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και το προσωπικό του, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Έχω επισημάνει, με άρθρα μου, ότι ο αριθμός των υπηρετούντων, στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, είναι μικρότερος της οργανικής του δύναμης, σε συνδυασμό με αποσπάσεις αστυνομικών του σε άλλες υπηρεσίες και ότι παρόλα αυτά, το προσωπικό του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με φιλότιμο, ζήλο και θάρρος, παρά το εύρος της περιφέρειας που αστυνομεύει, για να εξασφαλίσει το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας των πολιτών.

Κι εδώ είναι και το ζητούμενο. Η Δημοτική Αρχή, που κινείται σε πολιτικό επίπεδο, θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει, ως μοχλός πίεσης και να είχε ζητήσει, έγκαιρα και επίμονα, από την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να ενισχυθούν και τα δύο Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου μας, δηλαδή των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες. Όφειλε να αναδείξει, προς κάθε κατεύθυνση, την ιστορικότητα και την επισκεψιμότητα της περιοχής μας, αφού οι κυβερνώντες, από μόνοι τους, δεν κατανοούν πως τουριστικός προορισμός δεν είναι μόνο τα νησιά. Και να μην ξεχνάμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019, είχε, ως λάβαρο, κατά την προεκλογική της περίοδο, την ασφάλεια των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και οι Διοικήσεις των Αστυνομικών Τμημάτων υποβάλλουν αιτήματα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς τους, για ενίσχυση του προσωπικού τους, αλλά δεν εισακούονται.

Η Δημοτική Αρχή έχει κουράσει, πλέον, κατοίκους και επισκέπτες, με τα ευχολόγια και τους αφορισμούς της. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες για να δοθούν λύσεις στα ψυχοφθόρα και πιεστικά προβλήματα της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού γενικότερα. Να υιοθετήσει μέτρα για την επόμενη τουριστική περίοδο, 2021-2022, ώστε οι υπάρχοντες χώροι στάθμευσης να σημανθούν και να προβληθούν κατάλληλα, να δημιουργηθούν νέοι, με κατάλληλες μονοδρομήσεις ή άλλα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη και τα όσα προτείνονται, ως λύσεις, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αφορά τον Δήμο μας. Να ενεργήσει για την ενίσχυση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων, με προσωπικό και μέσα, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας τους για την καλύτερη προληπτική και κατασταλτική αστυνόμευση.

Η Παράταξή μας ‘‘αλλάzουμε ΜΑΖΙ’’ έχει ήδη καταθέσει προτάσεις και είναι έτοιμη να καταθέσει και άλλες. Αναμένουμε, από τη Δημοτική Αρχή, να κατανοήσει, επιτέλους, ότι μια αποτελεσματική πολιτική, στο τόσο σοβαρό πρόβλημα της στάθμευσης, καθιστά, αυτόματα, έναν Δήμο πρωτοποριακό, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως αξίζει να είναι ο Δήμος μας, αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας και το κυριότερο όλων, καταδεικνύει σεβασμό στις αξίες και τις ανάγκες, τόσο του Δημότη όσο και του επισκέπτη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες