Ψάρι-αλιγάτορας πιάστηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά στα χρονικά στο Κάνσας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

Ψάρι-αλιγάτορας πιάστηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά στα χρονικά στο Κάνσας


Ενα πλάσμα γνωστό ως «ζωντανό απολίθωμα», το ψάρι-αλιγάτορας γαρ, εντοπίστηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Κάνσας.
Ο ψαράς Ντάνι Λι «Μπουτς» Σμιθ έπιασε το ψάρι ύψους 1,37 μέτρων και 17,92 κιλών στις 20 Σεπτεμβρίου σε μια αλιευτική εκδρομή ρουτίνας στον ποταμό Νέοσο, σύμφωνα με το Τμήμα Αγριας Ζωής και Πάρκων του Κάνσας.
Το συγκεκριμένο ζώο εκτιμάται ότι πρωτοεμφανίστηκε στη γη πριν από σχεδόν 100 εκατομμύρια χρόνια, εξ ου και το προσωνύμιο «ζωντανό απολίθωμα».

«Οταν βγήκε από το νερό την πρώτη φορά... σοκαρίστηκα, έμεινα άναυδος. Εχω δει κροκόδειλο να πηδάει, αλλά τίποτα δεν έκανε σαν αυτό» είπε ο Σμιθ. «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στη ζωή, είμαι σίγουρος», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με άλλους αλιγάτορες, που τυπικά παρατηρούνται στο Κάνσας, το συγκεκριμένο είδος έχει πιο φαρδύ ρύγχος και μοιάζει με αμερικανικό αλιγάτορα.

Το σπάνιο ψάρι μπορεί να βρεθεί από το νοτιοδυτικό Οχάιο και το νότιο Ιλινόις μέχρι τη λεκάνη απορροής του ποταμού Μισισιπή και εκτείνεται νότια του Κόλπου του Μεξικού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ψαριών & Αγριας Ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών .

Το πώς έφτασε στον ποταμό Νέοσο παραμένει ένα μυστήριο.huffingtonpost.gr(με πληροφορίες από CNN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες