Τζίνι, περίεργοι κύκλοι και «η πύλη προς την κόλαση»: Αυτά είναι τα περίεργα… θαύματα του πλανήτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

Τζίνι, περίεργοι κύκλοι και «η πύλη προς την κόλαση»: Αυτά είναι τα περίεργα… θαύματα του πλανήτη


Ο πλανήτης είναι γεμάτος μυστήρια μέρη και φαινόμενα, τα οποία στο πέρασμα του χρόνου έχουν καταφέρει να αψηφήσουν την επιστήμη, «χτίζοντας» έναν μύθο ολόγυρά τους.
Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, είναι το γεγονός πως ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από μυστήρια που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει.
Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα της Μητέρας Φύσης, τα οποία όσο και αν προσπάθησαν οι επιστήμονες να τα εξηγήσουν, πέφτουν σε… τοίχο! Και αν η επιστήμη, αργά ή γρήγορα βρίσκει απαντήσεις, οι λαϊκές δοξασίες έχουν μετατρέψει τα ανεξήγητα φαινόμενα σε… θαύματα!

Δείτε παρακάτω μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα από τα… παράξενα της Γης…
Το πηγάδι της κόλασης στην Υεμένη

Επίσημα ονομάζεται «Το πηγάδι του Μπαρούτ», το οποίο είναι μια τεράστια τρύπα με βάθος 109 μέτρων. Οι ντόπιοι αναφέρουν πως το συγκεκριμένο μέρος είναι κατοικία δαιμόνων και… τζίνι ενώ οι πιο τολμηροί κάνουν λόγο για είσοδο στον Κάτω Κόσμο!

Να σημειωθεί πως κάποιοι τολμηροί σπηλαιολόγοι κατάφεραν να κατέβουν μέχρι το τέρμα και το μόνο που βρήκαν ήταν φίδια και νεκρά ζώα.
Το στοιχειωμένο δάσος στην Πολωνία

Εδώ και αιώνας στη δυτική Πολωνία υπάρχει ένα δάσος το οποίο έχει όλα του τα δέντρα πανομοιότυπα και φυσικά οι ντόπιοι αναφέρουν πως είναι στοιχειωμένο!

Υπάρχουν δεκάδες θεωρίες για το λόγο που τα δέντρα είναι έτσι φτιαγμένα. Μερικοί, πιο ψύχραιμοι, αναφέρουν πως το συνεχόμενο χιόνι τα έχει λυγίσει και έχουν τέτοιο σχήμα, άλλοι αναφέρουν πως υπάρχει οριζόντια βαρύτητα (!) και οι πιο τολμηροί κάνουν λόγο για εξωγήινοι κατασκευή.

Η απάντηση είναι πάντως πιο απλή αλλά τραγική. Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν πριν αιώνες ώστε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πλοίων, ωστόσο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκλήρισε την πόλη που βρίσκεται δίπλα στο δάσος. Εξ’ου και είναι στοιχειωμένο…
Οι «ματωμένοι» καταρράκτες στην Ανταρκτική

Στους Ματωμένους Καταρράκτες στην ανατολική Ανταρκτική, μοιάζει να ρέει αίμα, βάφοντας κόκκινο τον Παγετώνα Taylor και τη λίμνη Bonney, από κάτω. Είναι ένα θέματα που προκαλεί έκπληξη και μια μικρή ανατριχίλα.


Στην πραγματικότητα, ο χρωματισμός αυτός προκύπτει από μια πολύ αλμυρή υπο-παγετώδη λίμνη.

Πριν από περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια, το πολύ αλμυρό νερό της εγκλωβίστηκε κάτω από τον παγετώνα Taylor, μακριά από φως, οξυγόνο και ζέστη. Καθώς το αλμυρό νερό περνά από μια ρωγμή στον παγετώνα, αντιδρά με το οξυγόνο στον αέρα και παίρνει αυτή την απόχρωση.
H πύλη για την κόλαση στο Τουρκμενιστάν

Στην μέση της ερήμου του Τουρκμενιστάν, υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας ο οποίος «φτύνει» μόνιμα φωτιά. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ο απόκοσμος θόρυβος που κάνει, προκαλεί ανατριχίλα!

Ο κρατήρας βγάζει φωτιά διαρκώς τα τελευταία 40 χρόνια, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για κάποιο μυστήριο. Μια εκσκαφή επί Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε μια διαρροή φυσικού αερίου και από τότε η φωτιά καίει ασίγαστη…
Η ροζ λίμνη της Αυστραλίας

Μια από τις πιο γνωστές είναι η λίμνη Hillier, στην άκρη νησιού στα ανοιχτά της ακτής της Δυτικής Αυστραλίας. Η χρωματική της αντίθεση με το περιβάλλον της δημιουργεί ένα έργο τέχνης, το οποίο ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να εξηγήσει.

Ως πιθανές αιτίες αναφέρεται η παρουσία άλγης, που συσσωρεύει υψηλά επίπεδα Β-καροτίνης με χρώμα ροζ- πορτοκαλί, μικροοργανισμών που έχουν κόκκινο χρώμα σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή και ροζ γαρίδων!

Πολλοί τουρίστες απολαμβάνουν το παράδοξο χρώμα της λίμνης από ψηλά, σε βόλτα με ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Εκείνοι που δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από το έδαφος μπορούν να απολαύσουν μια σπάνια εμπειρία: το νερό της λίμνης είναι πολύ αλμυρό αλλά όχι τοξικό οπότε επιτρέπεται το κολύμπι.
Η αιώνια φλόγα της Νέας Υόρκης

Ένα από τα άπειρα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης δεν είναι άλλο από τη διάσημη φλόγα που καίει πίσω από τον καταρράκτη στο Chestnut Ridge Park.

Εδώ το μυστικό κρύβεται στο γεγονός πως κάτω από τους βράχους υπάρχει διαρροή μεθανίου και απλά συνεχίζει να καίει…




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες