Βρετανία: «Εισάγει» άρον-άρον αλλοδαπούς κρεοπώλες για να αποφύγει την μαζική σφαγή χοίρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021

Βρετανία: «Εισάγει» άρον-άρον αλλοδαπούς κρεοπώλες για να αποφύγει την μαζική σφαγή χοίρων


Στο μεγαλύτερο στοίχημα για τον Μπόρις Τζόνσον εξελίσσεται πλέον το πώς θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα στη Βρετανία, καθώς οι ελλείψεις προϊόντων είναι ήδη εμφανείς, εξαιτίας όχι μόνον του κορονοϊού και της αναστάτωσης που έφερε στις παγκόσμιες αγορές, αλλά και του Brexit.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στην αγορά κρέατος. Οι αγρότες στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός του Brexit και της Covid-19 έχει οδηγήσει στην έξοδο των Ανατολικοευρωπαίων εργατών από τα σφαγεία και τις μονάδες επεξεργασίας κρέατος, με αποτέλεσμα κοπάδια χοίρων να συσσωρεύονται σε στάβλους και λιβάδια σε ολόκληρη τη χώρα.

Για να μην αντιμετωπίσει κατά συνέπεια τον κίνδυνο της μαζικής θανάτωσης χοίρων, η Βρετανία φέρεται έτοιμη να «νερώσει το κρασί» της και θα επιτρέψει κατ’ εξαίρεση σε αλλοδαπούς εκπαιδευμένους κρεοπώλες να πάνε να εργαστούν στη χώρα με προσωρινές θεωρήσεις εισόδου, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News.
Μεταξύ άλλων το εν λόγω μέτρο θα προβλέπει πως δεν θα απαιτείται η γνώση άπταιστων αγγλικών, σύμφωνα πάντα με το Sky News.
Εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Γεωργίας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου, λέγοντας απλά πως κάτι ενδέχεται να ανακοινωθεί.

newsit.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες