Βαρθολομαίος: Σκασίλα μου που δεν με μνημονεύει η Ρωσία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2021

Βαρθολομαίος: Σκασίλα μου που δεν με μνημονεύει η Ρωσία


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μίλησε για πρώτη ανοιχτά, εκφράζοντας την έντονη απογοήτευσή του για τις επιθέσεις που δέχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη Ρωσία επειδή παραχώρησε αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος έκανε ειδική αναφορά στη Ρωσία λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια η Ορθοδοξία δοκιμάζεται από μία αγνώμονα συμπεριφορά της Ρωσίας προ τη Μητέρα της Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο». Και πρόσθεσε ότι «εμείς τους δώσαμε τα φώτα, το αλφάβητο. Και τελικά, όπως λέμε, εκκίνησαν την πτέρνα κατά του ευεργέτη».

Ωστόσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν περιορίστηκε σ’ αυτό και υπερασπίστηκε σθεναρά την απόφαση του Πατριαρχείου σημειώνοντας: «Γιατί να μην την κάνουμε την Ουκρανία αυτοκέφαλη; Όπως κάναμε και τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Σερβία, την Πολωνία; Είναι αποκλειστικό προνόμιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Γιατί να μην γίνει το ίδιο με την Ουκρανία και τους 40 εκατομμύρια κατοίκους».

Στο σημείο αυτό ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε ανοιχτά την «ιερή» οργή του για τη στάση των Ρώσων. «Θύμωσαν και έκοψαν την κοινωνία μου από τα δίπτυχα. Δεν με μνημονεύουν πλέον. Θα έλεγα σκασίλα μου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης και το κοινό της Ομογένειας που παρακολουθούσε την ομιλία ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα.

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες