Βατικανό: Το απίστευτο ρεκόρ που κατέχει στην κατανάλωση κρασιού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2021

Βατικανό: Το απίστευτο ρεκόρ που κατέχει στην κατανάλωση κρασιού


Το Βατικανό είναι ένα από τα πιο μοναδικά μέρη στον κόσμο για πολλούς λόγους. Ποιος, όμως, γνωρίζει ότι ένας από αυτούς τους λόγους είναι και το απίστευτο ρεκόρ που κατέχει παγκοσμίως στην κατανάλωση κρασιού;

Μια πόλη περίπου 100 στρεμμάτων που είναι επίσης ανεξάρτητο έθνος εντός των ορίων της Ρώμης, στην Ιταλία, η Μέκκα του Καθολικισμού φιλοξενεί περίπου, μόλις, 800 μόνιμους κατοίκους, αναφέρει το grunge.com. Για ένα τόσο μικρό ανεξάρτητο κράτος και με τόσο λίγους μόνιμους κατοίκους, το Βατικανό φιλοξενεί μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα και ιστορικά έργα τέχνης στον κόσμο, για να μην αναφέρουμε την εκπληκτική αρχιτεκτονική του. Ωστόσο, είναι το ρεκόρ στην κατανάλωση κρασιού παγκοσμίως που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το History κατέχει, επίσης, τη διάκριση του μέρους όπου καταναλώνεται το περισσότερο κρασί στον κόσμο κατά κεφαλή. Μια πρωτιά, ωστόσο, που το 2017 έχασε από το Νησί Νόρφολκ, σύμφωνα με το grunge.com.

Βατικανό: Οι κάτοικοί του καταναλώνουν το περισσότερο κατά κεφαλή κρασί στον κόσμο
Οι πρώτες φήμες κυκλοφόρησαν το 2014, αναφέρει το grunge.com, αφού οι στατιστικές του Ινστιτούτου Κρασιού της Καλιφόρνια έδειξαν ότι οι κάτοικοι του Βατικανού -κυρίως κληρικοί και όσοι εργάζονται για την Καθολική Εκκλησία- έπιναν περισσότερο κατά κεφαλή κρασί από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, αλλά σύμφωνα με η βιβλιοθήκη Académie du Vin, το 2021 η Πορτογαλία πήρε την πρώτη θέση για την περισσότερη κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού.

Πώς μετράται η κατανάλωση κρασιού
Υπάρχουν δύο τρόποι μέτρησης του ποσοστού κατανάλωσης κρασιού ανά χώρα. Το ένα είναι η συνολική κατανάλωση, η οποία σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη Académie du Vin, δεν είναι άλλο από το πόσο κρασί πωλείται σε μια χώρα. Φυσικά, μέρη με πολλούς ανθρώπους που πίνουν κρασί πρόκειται να κερδίσουν αυτήν την κατηγορία, όπως οι ΗΠΑ, που έρχεται πρώτη.

Ο άλλος τρόπος, είναι η κατά κεφαλήν κατανάλωση. Σύμφωνα με την Washington Post όταν το Βατικανό βρέθηκε στην πρώτη θέσω των χωρών με την περισσότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση κρασιού, μερικά από τα αποτελέσματα είχαν βασιστεί και στη χρήση κρασιού σε θρησκευτικές τελετές, επειδή οι Καθολικοί συμπεριλαμβάνουν την κατανάλωση κρασιού στους θρησκευτικούς τους κανόνες.

Αλλά η Washington Post διευκρίνισε, επίσης, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στο Βατικανό είναι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς παιδιά, με υψηλή μόρφωση, οι οποίοι μοιράζονται γεύματα μαζί, όπου φαίνεται ότι το κρασί ρέει άφθονο.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες