Απάτη με παραπλανητικό email – Πώς του πήραν 1.200 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021

Απάτη με παραπλανητικό email – Πώς του πήραν 1.200 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό


Ένας άντρας 30 ετών είδε τα λεφτά του να κάνουν… φτερά από τη μία στιγμή στην άλλη, με την απάτη να διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Με μήνυμα στο κινητό του, οι επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν από τον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 1.200 ευρώ (!) με το θύμα της απάτης να μιλά αποκλειστικά στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega και να εξηγεί τον τρόπο που κατάφεραν να τον ξεγελάσουν.
Πώς στήθηκε η απάτη
«Μου έρχεται ένα SMS, γύρω στις 15.00 η ώρα, χθες το μεσημέρι. Δεν κοίταξα εγώ τον αποστολέα εκείνη την στιγμή, γιατί εμένα το μάτι μου έπεσε κατευθείαν στη λέξη ‘αναστολή κάρτας’ και εγώ επειδή σκέφτηκα ότι προχθές που πήγα να κάνω μια αγορά, μου πέταξε ότι δεν μπορεί να γίνει η αγορά σας εκείνη την στιγμή, το συνδύασα έτσι στο μυαλό μου και δεν κάθισα να το ψάξω περαιτέρω, να το σκεφτώ και πάτησα το link που μου είχε», λέει.
Το θύμα έκανε αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να κάνει. Άνοιξε το link, μεταφέρθηκε σε ένα περιβάλλον πιστό αντίγραφο της τράπεζάς του και έβαλε τους κωδικούς του, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό.
«Μετά κατάλαβα ότι μου πήραν τα λεφτά γιατί μπήκα στον λογαριασμό μου και είδα ότι ήταν σε λογιστικό υπόλοιπο τα λεφτά και λέω ‘δεν έχω κάνει τόσο μεγάλη αγορά εγώ’. Δεν το σκέφτηκα, δεν κάθισα να το σκεφτώ πολύ, γιατί έκανα ταυτόχρονα και τη δουλειά μου. Δηλαδή κορόιδεψαν εμένα που είμαι 30 χρόνων, φανταστείτε τώρα κάποιον μεγαλύτερο», συνεχίζει.

Όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε γίνει, ο 30χρονος έδρασε άμεσα.

«Αρχικά πήγα στη δίωξη εγώ γιατί θα έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής, αλλά επειδή ξέρω ότι για να κάνεις αμφισβήτηση κάποιες τράπεζες ζητάνε να έχεις κάνει και μήνυση πρώτα, εγώ την έκανα τη μήνυσή μου αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Μου είπανε ότι λογικά θα επιστραφούν τα λεφτά. Το πρόλαβα, λογικά το πρόλαβα. Μου είπαν ότι είχε γίνει χαμός στις 30 και 29 του μήνα, αυτοί περιμένανε μάλλον να γίνουν οι πληρωμές τέλη του μήνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα περιστατικά με 48ωρες επιθέσεις έχουν γίνει σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων το τελευταίο διάστημα, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή του κόσμου.

Το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» είναι γνωστή από χρόνια απάτη, ωστόσο οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου φαίνεται να εξελίσσουν συνεχώς τις τεχνικές των επιθέσεών τους, μετρώντας όλο και περισσότερα θύματα.


Πηγή: Live News.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες