Καταπέλτης πρώην εργαζόμενη του Facebook: «Bλάπτει τα παιδιά και αποδυναμώνει τη δημοκρατία» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2021

Καταπέλτης πρώην εργαζόμενη του Facebook: «Bλάπτει τα παιδιά και αποδυναμώνει τη δημοκρατία»

AP Photo/Alex Brandon

Οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές της εταιρείας Facebook «κάνουν κακό στα παιδιά, τροφοδοτούν τον διχασμό και αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας», υποστήριξε στην κατάθεσή της στην επιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας η πρώην εργαζόμενη του κολοσσού τεχνολογίας.
Η 37χρονη Φράνσις Χάουγκεν, η οποία μετά τις αποκαλύψεις της έχει εξελιχθεί στο «βαθύ λαρύγγι» της εταιρείας και μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος επέκρινε σφόδρα την πρώην εταιρεία της στην ακροαματική διαδικασία στη Γερουσία.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της Χόγκεν έχουν ενισχύσει τις φωνές που ζητούν άμεση εφαρμογή ρυθμιστικών κανόνων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας τον ιδρυτή της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ να αντεπιτεθεί λέγοντας ότι τα στοιχεία που είδαν στο φως διαμορφώνουν μια «λανθασμένη εικόνα» για την εταιρεία.
Σε επιστολή του μάλιστα προς το προσωπικό, είπε ότι πολλοί από τους ισχυρισμούς «δεν βγάζουν νόημα», επισημαίνοντας τις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο, να καθιερώσουν διαφάνεια και να δημιουργήσουν «ένα κορυφαίο ερευνητικό πρόγραμμα στη βιομηχανία για αυτά τα σημαντικά ζητήματα».
Στο ίδιο μοτίβο με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει πρόσφατα στην εφημερίδα Wall Street Journal και την τηλεόραση του CBS, η Χόγκεν στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι «η ηγεσία της εταιρείας ξέρει πώς να κάνει το Facebook και το Instagram πιο ασφαλή αλλά δεν προβαίνει στις αναγκαίες αλλαγές καθώς προτάσσει τα αστρονομικά κέρδη πάνω από τους ανθρώπους».
Επίσης, επέκρινε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για υπερ-εξουσία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας που να λογοδοτεί αυτή τη στιγμή εκτός από τον εαυτό του».
«Χθες είδαμε το Facebook να ‘πέφτει’», είπε. «Δεν ξέρω γιατί κατέρρευσε, αλλά ξέρω ότι για περισσότερο από πέντε ώρες, το Facebook δεν χρησιμοποιήθηκε για να εμβαθύνει το χάσμα, να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες και να κάνει τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους».

Η απάντηση, είπε στους γερουσιαστές, είναι η εποπτεία του Κογκρέσου. «Πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες