Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα


Σε καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, καθώς η επιδημιολογική τους εικόνα είναι αρκετά επιβαρυμένη και πλέον εντάσσονται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα φτάνει πλέον το 90%, ενώ είμαστε ακόμα στην αρχή του φθινοπώρου. Παράλληλα καταγράφεται αύξηση των διασωληνωμένων στις ηλικίες άνω των 55 ετών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι. Η κρίσιμη κατάσταση στον Βορρά αποδίδεται από τους επιστήμονες τόσο στην πτώση της θερμοκρασίας και στον συγχρωτισμό που αυτή συνεπάγεται όσο και στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.


Τα μέτρα
Από σήμερα στις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, σε Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και ότι απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 314 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 139 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας, 33 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς και 35 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

«Καμπανάκι»
Για σημαντικές διακυμάνσεις της πορείας της πανδημίας στη χώρα και για αυξητική τάση της στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία μίλησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.


Απέδωσε την αύξηση αυτή, τόσο στην πτώση της θερμοκρασίας και στο συγχρωτισμό που αυτή συνεπάγεται, όσο και στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που υπάρχει σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας.

Επικαλέστηκε τα στοιχεία που προκύπτουν από μελέτη που έκανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέροντας πως φαίνεται ότι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει ανάλογη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Μιλώντας για το σύστημα Υγείας ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Μακεδονία, η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει πλέον το 90% τονίζοντας ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του φθινοπώρου.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες