Ξεκινάνε οι παραγγελίες για το Made in Greece αυτοκίνητο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Ξεκινάνε οι παραγγελίες για το Made in Greece αυτοκίνητο


Στην παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου e.Go Life, στο πλαίσιο εκδήλωσης σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών Next.Go Mobile SE.


Υπενθυμίζεται ότι τον πρόκειται για την εταιρεία που τον Δεκέμβριο του 2020 υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την Enterprise Greece για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών στην Ελλάδα. Αυτό λέγεται πως θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμική 30.000-45.000 αυτοκίνητα, ενώ θα απασχολεί άμεσα 1.000 άτομα και έμμεσα 5.500.


Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η e.GO ανακοίνωσε πως οι Έλληνες καταναλωτές σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν τις προπαραγγελίες για το e.GO Life από το εργοστάσιο της Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Στη Γερμανία το e.Go Life ξεκινά από τα 26.560 ευρώ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Ελλάδα θα κοστίζει κοντά στα 20.000 ευρώ -συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.

Πέρα από την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τις υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα.Οι επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για ένα το e.GO Life, το βιώσιμο και ανθεκτικό, νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Σύμφωνα με τους διοικούντες, το στιβαρό χωροδικτύωμα από αλουμίνιο και το ανθεκτικό εξωτερικό πολυμερές αμάξωμα προσδίδουν στο e.GO Life σημαντική ασφάλεια, σημαντικά μεγαλύτερο κύκλο ζωής και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Πίσω από το σχεδιασμό του αυτοκινήτου βρίσκεται η θρυλική ιταλική οικογένεια σχεδιαστών Spada, γνωστή για μερικά από τα πιο εμβληματικά designs εδώ και πολλές δεκαετίες. Ευρύχωρο με 4 καθίσματα, υψηλότερη θέαση και έξυπνο σχεδιασμό μπαταρίας, το e.GO Life έχει αυτονομία πόλης 220 χλμ. και τελική ταχύτητα 122 χλμ/ώρα. Μπορεί να φορτιστεί σε συμβατικές πρίζες ή σε standard 11Kw wall box σε περίπου 2 ώρες, με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.
Ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE ο οποίος παρουσίασε μία ολοκληρωμένη επισκόπηση του αυτοκινήτου και της ιδέας παραγωγής του μέσω micro factory, δήλωσε:

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων».

Η e.GO σύντομα θα ξεκινήσει και το Road Show της στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει εκθέσεις αυτοκινήτων και δραστηριότητες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στα σημεία έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, να πραγματοποιήσουν test-drive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες