Πρόστιμο 0,43 ευρώ σε οδηγό τρένου για καθυστέρηση ενός λεπτού !!! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2021

Πρόστιμο 0,43 ευρώ σε οδηγό τρένου για καθυστέρηση ενός λεπτού !!!


Ένας Ιάπωνας μηχανοδηγός μήνυσε την εργοδότρια εταιρεία του επειδή του αφαίρεσαν 56 γιεν (0,43 ευρώ) από τον μισθό του έπειτα από μικρή καθυστέρηση στο περίφημο σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας.

Η σιδηροδρομική εταιρεία JR West επέβαλε πρόστιμο στον άνδρα μετά από μπέρδεμα που έγινε τον Ιούνιο του 2020 και προκάλεσε καθυστέρηση… ενός λεπτού στις λειτουργίες της σιδηροδρομικής γραμμής.

Υποστήριξε ότι δεν πραγματοποιούνταν εργασίες, κατά τη διάρκεια της διακοπής, ώστε να δικαιολογούν την καθυστέρηση.

Αποζημίωση 16.000 ευρώ

Σύμφωνα με το BBC, ο υπάλληλος ζητά τώρα αποζημίωση 2,2 εκατομμυρίων γιεν (16,796.05 ευρώ) για ψυχική οδύνη.

Όπως αναφέρει ο ιαπωνικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Soranews24, ο ανώνυμος άνδρας επρόκειτο να οδηγήσει ένα άδειο τρένο προς τον σταθμό Οκαγιάμα στα νότια της χώρας, αλλά έφτασε σε λάθος πλατφόρμα περιμένοντας να αναλάβει από τον προηγούμενο οδηγό.


Όταν συνειδητοποίησε το λάθος και έτρεξε προς την σωστή πλατφόρμα, η αλλαγή μεταξύ των δύο οδηγών είχε καθυστερήσει κατά δύο λεπτά, με αποτέλεσμα ένα λεπτό καθυστέρηση στην αναχώρηση του τρένου (για το οποίο του επέβαλαν πρόστιμο) και ένα λεπτό καθυστέρηση στον τερματισμό του τρένου στο αμαξοστάσιο.

Η JR West αρχικά επέβαλε αρχικά στον οδηγό πρόστιμο 85 γιεν, αλλά αργότερα συμφώνησε να μειώσει το πρόστιμο στα 56 γιεν αφού ο οδηγός πήγε την υπόθεση στο Γραφείο Επιθεώρησης Προτύπων Εργασίας της Οκαγιάμα.

Ωστόσο, ο υπάλληλος αρνήθηκε να δεχτεί τη μείωση και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση δεν προκάλεσε πραγματική διακοπή στα δρομολόγια ή δυσλειτουργία στους επιβάτες καθώς το τρένο ήταν άδειο κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Πηγή:sidirodromikanea.blogspot.com


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες