Έρευνα: Πόσο μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης μετά την 3η δόση του εμβολίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2021

Έρευνα: Πόσο μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης μετά την 3η δόση του εμβολίου


Θετικά νέα προκύπτουν για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με στοιχεία μελέτη της Pfizer που επικαλέστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος, μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 95%.

Συγκεκριμένα, η μελέτη συμπεριλάμβανε 10 χιλιάδες άτομα που είχαν λάβει τη 2η δόση και τυχαιοποιήθηκαν είτε να λάβουν την 3η δόση ή placebo (να μην κάνουν το εμβόλιο).

Για όσους έκανα τρίτη δόση, δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος και μειώθηκε η πιθανότητα μόλυνσης κατά 95%: «Δηλαδή 6 άτομα στα 5 χιλιάδες που έκαναν το εμβόλιο μολύνθηκαν και νόσησαν ελαφρά, σε σχέση με 123 άτομα από αυτά που δεν έκαναν την 3η δόση», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημόπουλος.

«Η σύσταση είναι η τρίτη δόση να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης, ενώ η ανοσιακή απόκριση απέναντι στον ιό μετά την 3η δόση είναι πολύ μεγαλύτερη σε αναλογία την προστασία που προσφέρουν οι δυο δόσεις, δήλωσε ο ίδιος.

Επίσης μίλησε για τον μικρό φόβο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας που παρουσιάζεται συνήθως σε ενήλικες άνδρες μετά τον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι σε πολύ πρόσφατη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτή η περίπτωση αφορά μόλιες 2 περιστατικά ανά 1 εκατ δόσεις.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες