“Αντιμέτωποι με την ανεργία 50 συμβασιούχοι του νοσοκομείου Δράμας” - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021

“Αντιμέτωποι με την ανεργία 50 συμβασιούχοι του νοσοκομείου Δράμας”


Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, το δημοσίευμα της εφημερίδας Χρονικά Δράμας, με τίτλο «Αντιμέτωποι με την ανεργία 50 συμβασιούχοι του νοσοκομείου Δράμας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, λήγουν οι συμβάσεις εργασίας 50 εργαζομένων στο τομείς φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας του Νοσοκομείου Δράμας και δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την επαναπρόσληψή τους. Αντίθετα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γ. Παπαδόπουλος, οι διοικήσεις των νοσοκομείων μεταξύ των οποίων και του νοσοκομείου Δράμας, έχουν προχωρήσει σε ανοικτούς διαγωνισμούς για την επιστροφή των εργολάβων.

Οι παραπάνω συμβασιούχοι εργαζόμενοι, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που απέκτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μεγάλη εργασιακή εμπειρία, εμπαίζονται στη κυριολεξία από την κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, παραπέμπουν ο ένας στον άλλον την απόφαση για παράταση των συμβάσεων.

Τυχόν απόλυση τους θα θέσει σε κίνδυνο την περαιτέρω λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας, σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που και η ίδια η διοικήτρια του νοσοκομείου, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, παραδέχεται πως οι συμβασιούχοι έχουν δείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας και έχουν αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Νοσοκομείου Δράμας, επισημαίνεται στην αναφορά.
Κατόπιν τούτων, ο βουλευτής ζητά άμεση ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας για τα σχέδια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα αν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας των επί χρόνια εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας αλλά και των υπολοίπων νοσοκομείων της χώρας, ή αν θα αναθέσει τις συγκεκριμένες εργασίες σε εργολάβους;
View Fullscreen

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες