Μείωση τακτικών χειρουργείων κατά 80% ζητά το υπουργείο Υγείας από τα νοσοκομεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021

Μείωση τακτικών χειρουργείων κατά 80% ζητά το υπουργείο Υγείας από τα νοσοκομεία


Τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως και κατά 80% ζητά το υπουργείο Υγείας από τα νοσοκομεία όλης της χώρας επιβεβαιώνοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ λόγω του κορονοϊού.

Το σχετικό έγγραφο έστειλε χθες, Δευτέρα, στους διοικητές των νοσοκομείων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ την αποκάλυψη του εγγράφου έκανε το στέλεχος της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.


Στο έγγραφο αναφέρεται ότι από τον περιορισμό εξαιρούνται οι επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ τονίζεται ότι θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ανέρχεται πλέον σε 608.

Την πίεση στο ΕΣΥ περιέγραψε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος λέγοντας ότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού ακόμα και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός» πιέζεται.

«Έχουμε στριμωχτεί πολύ. Η τελευταία μας εφημερία ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Γινόταν το αδιαχώρητο και μάλιστα με πολλά νέα άτομα. Τα μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση», σημείωσε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Και πρόσθεσε: «Στον Ευαγγελισμό έχουμε 87 κλίνες covid οι οποίες είναι γεμάτες ενώ από το σύνολο των ΜΕΘ ελεύθερες είναι 1-2».








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες