Η συνταγή της ημέρας: Γαριδομακαρονάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021

Η συνταγή της ημέρας: Γαριδομακαρονάδα


Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μακαρονάδα
Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

24 γαρίδες μεγάλες ωμές

Για τη σάλτσα:
1 φλιτζ. έ. π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα
500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τις γαρίδες: Καθαρίζετε τις γαρίδες από κεφάλι και κελύφη, αφήνοντας μόνο την ουρά. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε κατά μήκος στην πλάτη και αφαιρείτε το εντεράκι της πλάτης. Κόβετε μερικές σε κομματάκια και κρατάτε τις υπόλοιπες ολόκληρες. Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στο ψυγείο. Ρίχνετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μια μέτρια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και βράζετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό.

Για τη σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε τα ντοματάκια και τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και τον βασιλικό (αν χρησιμοποιήσετε), ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα σας να πήξει αλλά όχι εντελώς.

Για τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό που κρατήσατε, αλατίζετε ελαφρά και ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνετε μέσα το σπαγγέτι χωρίς να το σπάσετε στη μέση και μαγειρεύετε τα ζυμαρικά al dente (να κρατάνε λίγο στο δόντι). Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Προσθέτετε το σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά. Στην υπόλοιπη σάλτσα ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Σερβίρετε αμέσως τη γαριδομακαρονάδα σε πιατέλα ή πιάτα όσο είναι ζεστή.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες