«Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2021

«Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο


Η ανησυχητική κατάσταση με την πανδημία στη χώρα με τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 ενδέχεται να οδηγήσει άμεσα την κυβέρνηση στην αλλαγή και αυστηροποίηση των υγειονομικών μέτρων σε χώρους που εισέρχονται τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega οι αλλαγές στα μέτρα θα αφορούν στα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο. Έως σήμερα, οι καταναλωτές εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ με τις αποστάσεις να θέλουν έναν πελάτη ανά 2 τ.μ.


Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, αυτό αναμένεται να αλλάξει και πλέον ένας πελάτης θα επιτρέπεται ανά 9 τ.μ. Παράλληλα, υπό εξέταση μπαίνει και το όριο πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και «ήπια» επίταξη ιδιωτών γιατρών, αναλόγως με τις εκάστοτε ανάγκες της κάθε περιοχής.


Σενάριο του «σκληρού lockdown» για μη εμβολιασμένους
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται η θέσπιση νέων μέτρων για ανεμβολίαστους από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος σε πρώτο στάδιο, είναι να συνεκτιμηθούν τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή των προσφάτως θεσπισμένων μέτρων και ειδικότερα να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτά όντως εφαρμόζονται σωστά.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο να δούμε τους ανεμβολίαστους να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μη έχοντας την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test.

Την ίδια ώρα, ένα ιδιαιτέρως ακραίο σενάριο, το οποίο ωστόσο θεωρείται απευκταίο, είναι οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά.

Όπως και να έχει επαναλαμβάνεται πως αυτό αποτελεί ένα ακραίο σενάριο το οποίο θα εξεταζόταν μόνο σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας έφτανε σε σημείο κατάρρευσης.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες