Σχολεία: Έρχονται νέα προγράμματα σπουδών-Αλλάζουν τα βιβλία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2021

Σχολεία: Έρχονται νέα προγράμματα σπουδών-Αλλάζουν τα βιβλία


Την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών αλλά και των σχολικών βιβλίων δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας.
Πρόκειται για 166 νέα προγράμματα σπουδών γενικής εκπαίδευσης, τα οποία θα ακολουθηθούν και από τη διαδικασία συγγραφής των νέων βιβλίων, ενώ θα συνοδεύονται και από ψηφιακό υλικό (σε σχολεία ωστόσο τα οποία έχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό).

Παράλληλα, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανανέωση 139 σχολικών βιβλίων όλων των γνωστικών αντικειμένων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου γενικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, θα επικαιροποιηθούν 330 προγράμματα σπουδών και βιβλία επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τέλος, έρχεται και ο θεσμός του «πολλαπλού βιβλίου», δηλαδή περισσότερα του ενός βιβλία, εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τα οποία επιλεγόμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διδακτικά για κάθε μάθημα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων, έχουν εκπονηθεί και ισχύουν από το 2003 για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο, και για το λύκειο από το 1998.

Συνολικά θα δοθούν 17,8 εκατομμύρια ευρώ για την αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων με το κάθε ένα να στοιχίζει περίπου 39.000 ευρώ τα οποία θα λάβουν οι συγγραφικές ομάδες τους. Συνεργάστηκαν 54 επόπτες και αρκετοί συντονιστές γνωστικών πεδίων.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες