Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ σήμερα: Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2021

Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ σήμερα: Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο»


Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Η στάση εργασίας θα διαρκέσει για τρεις ώρες, από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που είναι η κηδεία του εργοδηγού του ΗΣΑΠ που έχασε τραγικά τη ζωή του σε δυστύχημα εν ώρα εργασίας την Τρίτη (16/11).

Η ανακοίνωση των σωματείων:


«Με σεβασμό και οδύνη στεκόμαστε μπροστά στον αδικοχαμένο συνάδελφο Πέτρο Γιάμαλη, που έφυγε από κοντά μας σε ώρα εργασίας, στο δίκτυο της Γραμμής 1. Όλοι οι συνάδελφοι του θα τον αποχαιρετήσουμε, την Παρασκευή 19/11/2021, στις 12:30 το μεσημέρι στο Γ΄ νεκροταφείο Αθηνών.

Για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον Πέτρο πραγματοποιούμε την Παρασκευή 19/11/2021 τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00.

Οι εργαζόμενοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Πέτρο και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του άδικου χαμού του. Για να είναι ο τελευταίος συνάδελφος που θρηνούμε, ως θύμα στον εργασιακό χώρο του».

«Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά» δηλώνει η αδερφή του 41χρονου
«Ήταν ο καλύτερος εργοδηγός. Με τρεις εύφημες μνείες στην πλάτη του, ο αδερφός μου έγινε εργοδηγός κατ’ επιλογήν παρ’ όλο που δεν είχε τα χρόνια. Πάνω στην πλάτη του στηριζόταν πάρα πολύ δουλειά στη γραμμή» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης η αδερφή του αδικοχαμένου εργοδηγού.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στον ALPHA ότι «Η δουλειά στη γραμμή είναι πολύ δύσκολη… Γνώριζε τα πάντα για την ασφάλεια, ήταν τυπικότατος για αυτό έγινε τόσο μικρός και νέος στην ηλικία οδηγός. Έδινε τη ζωή του για τη δουλειά. Τελικά την έδωσε».

Και πρόσθεσε ότι «Ο γιατρός μου είπε ότι είχε χτυπήματα σε όλο του το κορμί, δεν ξέρουμε την αιτία θανάτου. Τον προσκομίσανε πεθαμένο, του κάνανε 30 λεπτά ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε και θα προχωρήσουμε σε νεκροψία για να δούμε ποιος ήταν ο λόγος του θανάτου».


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες