Οι «στημένοι», οι «πρόθυμοι» και τα… φερέφωνα του Ερντογάν στην Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2021

Οι «στημένοι», οι «πρόθυμοι» και τα… φερέφωνα του Ερντογάν στην Ελλάδα


Το θέμα της εβδομάδας που ολοκληρώνεται ήταν αναμφισβήτητα αυτό της επίθεσης της Ολλανδής δημοσιογράφου στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αντιλαμβανόμαστε πως στην Ελλάδα ορισμένοι έχουν μάθει να βλέπουν τα πράγματα πολύ επιφανειακά, να αγνοούν το πραγματικό πρόβλημα και να εστιάζουν εκεί που τους συμφέρει για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικούς σκοπούς.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετά την πρωτοφανή επίθεση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολλοί έσπευσαν να σταθούν στην πρώτη φράση του Έλληνα πρωθυπουργού, που είπε πως στην Ελλάδα δεν θέτουμε τις ερωτήσεις ευθέως, βλέποντας προφανώς το δέντρο και χάνοντας το δάσος.


Τι κι αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια προσπαθώντας να εξηγήσει τις προσπάθειες της Χώρας μας στο μεταναστευτικό. Οι γνωστοί πλέον δικαστές του διαδικτύου είχαν βάλει… φωτιά στα πληκτρολόγια. Το να παραφράσεις άλλωστε μια τέτοια ατάκα είναι το μόνο εύκολο, με τους «πρόθυμους» στη χώρα μας να σπεύδουν να πουν ότι ο Μητσοτάκης «ζορίστηκε», ότι δεν έχει μάθει να του ασκείται τόσο έντονη κριτική γιατί ελέγχει τα ΜΜΕ και άλλα τέτοια ωραία και… ελληνικά!

Μόνο που επιχειρήματα σοβαρά επί της ουσίας του θέματος, από την πλευρά των «προθύμων» δεν υπάρχουν. Γιατί προφανέστατα κάνουν τους χαζούς. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε όταν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εννοούσε πως ακόμα κι αν κάποιος θέλει να του ασκήσει κριτική θα πρέπει να φροντίσει να έχει σοβαρά επιχειρήματα και όχι να αποκαλεί ψεύτη τον συνομιλιτή του από την πρώτη κιόλας πρόταση της ερώτησης; Αν η Ολλανδή δημοσιογράφος ήθελε να ασκήσει κριτική θα έπρεπε να αναφερθεί κατ’ αρχάς στο σύνολο του ζητήματος, σχολιάζοντας και τις πρακτικές της Τουρκίας που λειτουργεί ως διακινητής ψυχών εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έκανε, επιτέθηκε υβρίζοντας τον πρωθυπουργό μιας χώρας και μάλιστα για ένα ζήτημα που η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν πληρώσει βαρύτατο και δυσανάλογο τίμημα.

Η στάση της θύμισε εποχές… μνημονίων, όταν πολιτικάντιδες, τεχνοκράτες, σφουγκοκωλάριοι, δημοσιογράφοι των Βρυξελλών, ερχόντουσαν στην Ελλάδα και έβριζαν χυδαιότατα τον ελληνικό λαό αποκαλώντας μας τεμπέληδες, λαμόγια, διεφθαρμένους, που μάθαμε να ζούμε μόνο με δανεικά χωρίς να δουλεύουμε.
Ε, λοιπόν όχι! Τέλος με τους «στημένους» των Βρυξελλών, τέλος και με αυτούς που λειτουργούν ακόμα και ως φερέφωνα του τουρκικού καθεστώτος. Τι, όχι; Η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν λίγες ώρες μετά και από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις της Ολλανδής δημοσιογράφου για τα… pushbacks στο Αιγαίο.

Μαζί με αυτούς και οι Έλληνες «πρόθυμοι» που αναφέραμε, οι δικαιωματιστές που αντί να ασχοληθούν με την ουσία του μεταναστευτικού, με τις πρακτικές των «ύποπτων» ΜΚΟ και με τη χώρα – παραβάτη μόνιμου του Δικαίου της Θάλασσας, έσπευσαν να υιοθετήσουν τα λόγια της Μπέουχελ. Από αυτούς φυσικά το περιμέναμε, αλλά από στελέχη της αντιπολίτευσης που μάλιστα έχουν ζήσει στο πετσί τους το μπούλινγκ των ξένων δημοσιογράφων την περίοδο της οικονομικής κρίσης, θα επιθυμούσαμε διαφορετική στάση. Γιατί σε ορισμένα ζητήματα, εθνικά και ύψιστης σημασίας, δεν χωράνε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Εκεί απαιτείται – όσο γραφικό κι αν ακούγεται - η φανέλα της… Εθνικής Ελλάδος, απέναντι σε κάθε «στημένο» δημοσιογράφο ή σφουγκοκωλάριο των Βρυξελλών ή «λαγό» του Ερντογάν.

Διότι είναι σαν να παίζεις με τη νοημοσύνη των πολιτών όταν επιχειρείς να βαφτίσεις το… ψάρι κρέας. Αλήθεια, δεν γνωρίζουμε όλοι ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως πολιτικό εργαλείο, εκβιάζοντας την Ευρώπη; Δεν είδαμε τι πήγε να κάνει τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο; Δεν ακούσαμε την Πέμπτη (11/11) τον Ερντογάν να απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα «πνίξει» τη Χώρα μας με χιλιάδες μετανάστες; Δεν ξέρουμε ότι οι μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα με εντολή του τουρκικού καθεστώτος και της MIT; Δεν γνωρίζουμε ποιος τους προμηθεύει πλαστικές ψευτο-βάρκες και τους σπρώχνει στο Αιγαίο; Αν ορισμένοι το αγνοούν, καλό είναι να ψαχτούν και να μάθουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί, ώστε να μπορούν να κάνουν εποικοδομητική κριτική και όχι να κρύβονται συνεχώς πίσω από τη φράση, «έλα μωρέ, την Τουρκία την ξέρουμε τι κάνει, εμείς πρέπει να τους προστατεύσουμε».

Ναι, να τους προστατεύσουμε και να τους βοηθήσουμε, όπως κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια, με δομές φιλοξενίας, με παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται, με στήριξη έμπρακτη από τον ελληνικό λαό. Όχι όμως να έρχεται η κάθε κατευθυνόμενη δημοσιογράφος και να προσβάλει τον ελληνικό λαό μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ούτε να αγνοεί την πραγματικότητα, ούτε να παραπληροφορεί, ούτε να δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις για τη χώρα μας «ταΐζοντας» ταυτόχρονα τη ρητορική Ερντογάν.

Ας τελειώνουμε λοιπόν και ας δούμε τα πράγματα χωρίς παρωπίδες. Το να μην επιτρέπεται η παράνομη είσοδος βαρκών με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κάθε χώρας και ορίζεται σαφώς από το Δίκαιο της Θάλασσας, που αναφέρει πως η κάθε χώρα ασκεί την κυριαρχία της σε όλη την επικράτεια της και φυσικά στα χωρικά της ύδατα.

Επίσης, για όσους… υποθέτουν πως το Ελληνικό Λιμενικό «σπρώχνει στο θάνατο» τους μετανάστες παρεμποδίζοντας τους να μπουν στα χωρικά μας ύδατα, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για περιστατικό που να έχει στοιχήσει τη ζωή σε μετανάστες, με τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος να τονίζουν συνεχώς πως βασικός γνώμονας της αποστολής τους είναι η αποφυγή απωλειών.

Τραγωδίες στο μέλλον σίγουρα δεν μπορούν να αποκλειστούν, ωστόσο, η ευθύνη δεν θα βαρύνει την Ελλάδα και την προσπάθεια «αναχαίτισης» του μεταναστευτικού κύματος, αλλά τη χώρα που σπρώχνει τις βάρκες στο Αιγαίο, τη χώρα που στηρίζει διακινητές.

Επομένως, πριν οι φίλοι της κυρίας Μπέουχελ, τα στελέχη των ΜΚΟ και η αντιπολίτευση διαμαρτυρηθούν με ρητορική που θα ζήλευε και ο Ταγίπ Ερντογάν, ας δουν λεπτομερώς τις πρακτικές της Τουρκίας και ας επιδείξουν έστω και το μισό πάθος που επιδεικνύουν κατά της Ελλάδας, για να μιλήσουν για αυτούς που αρπάζουν χιλιάδες δολάρια από τους μετανάστες και τους σπρώχνουν στο Αιγαίο, συνοδεία της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Επίσης, καλό θα ήταν αυτοί που υπερασπίζονται την Μπέουχελ, να σχολιάσουν πρώτα τους λόγους που η Τουρκία, όχι απλώς δεν εφαρμόζει αλλά υπονομεύει τη συμφωνία που έχει κάνει με την ΕΕ, λαμβάνοντας εκατομμύρια ευρώ. Και στην τελική, ας μας απαντήσουν ευθέως και χωρίς μισόλογα: Να αφήσει η Ελλάδα τα σύνορα ανοιχτά; Να αφήσει να περνούν ανεξέλεγκτα τα σύνορα από ταλαιπωρημένους πρόσφυγες μέχρι μακελάρηδες τζιχαντιστές; Τι ακριβώς προτείνουν; Η ανέξοδη κριτική του πληκτρολογίου επιτέλους ας τελειώσει. Εκτός κι αν νομίζουν ακόμα ορισμένοι ότι οι μετανάστες απλώς… λιάζονται στο Σύνταγμα!












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες