Ο Μακρόν άλλαξε τη σημαία της Γαλλίας – Το σκεπτικό της απόφασης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021

Ο Μακρόν άλλαξε τη σημαία της Γαλλίας – Το σκεπτικό της απόφασης


Μια αλλαγή που αφορά τη σημαία της Γαλλίας και έχει περάσει κατά βάση απαρατήρητη έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν μετά από «ζυμώσεις» στην γαλλική κυβέρνηση.

Η αλλαγή που έγινε το 2020 και την οποία επιβεβαίωσε το Ελιζέ αφορά το πιο σκούρο μπλε στο τρίτο χρώμα της σημαίας της Γαλλίας σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το κανάλι Europe 1 η αλλαγή έγινε σε μια προσπάθεια να «συνδεθεί» εκ νέου η σημαία της Γαλλίας με την σημαία του 1793 της Γαλλικής Επανάστασης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε μεγάλη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο με στελέχη της κυβέρνησης να χαρακτηρίζουν «άσχημο» το νέο χρώμα και τον Μακρόν να υποστηρίζει ότι το πιο σκούρο χρώμα είναι πιο σικ.


Η διαφορετική σημαία της Γαλλίας στο ευρωπαϊκο συμβούλιο του περασμένου Ιουνίου

H γαλλική σημαία που είχε χρησιμοποιηθεί σε συνέντευξή τύπου στο Πεκίνο το 2018
 

Αν και την τελική απόφαση για την αλλαγή στη σημαία της Γαλλίας την έλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν, το παρασκήνιο αναφέρει ότι ενορχηστρωτής ήταν ο στενός του συνεργάτης Αρνό Ζολένς.

Η γαλλική σημαία με το πιο σκούρο μπλε χρησιμοποιήθηκε μετά την εγκαθίδρυση της πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας το 1792 με την «τρικολόρ» να υιοθετείται ως η σημαία της χώρας το 1794.

Το πιο ανοιχτό μπλε εμφανίστηκε στη σημαία της Γαλλίας το 1976 από τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν προκειμένου να χρησιμοποιείται σε τηλεοπτικά μηνύματα και διαγγέλματα καθώς το πιο ανοιχτό μπλε δεν ερχόταν σε «σύγκρουση» με το μπλε της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες