Μπανάνα ύπνος: Πώς μια μπανάνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021

Μπανάνα ύπνος: Πώς μια μπανάνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα;


Μικρές, φορητές, βολικές και νόστιμες, οι μπανάνες είναι το τέλειο σνακ. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και φυτικές ίνες. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιλαμβάνει το 9 % των ημερήσιων αναγκών σας σε κάλιο, το 33%των αναγκών σας σε βιταμίνη Β6 και το 8% των αναγκών σας σε μαγνήσιο. Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, να μειώσουν το πρήξιμο και να αυξήσουν την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Επειδή οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, μπορούν να σας προστατεύσουν από τις τοξίνες που προκαλούν καρκίνο. Αυτό το αγαπημένο φρούτο είναι το τέλειο βοήθημα ύπνου. Παρέχει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.



Μειώνουν το στρες και το άγχος

Οι μπανάνες μειώνουν το στρες και το άγχος, ανακουφίζουν τις μυϊκές κράμπες και ρυθμίζουν τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης με σεροτονίνη και μελατονίνη. Μια μπανάνα και ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού είναι ένα χορταστικό σνακ που θα σας βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε άνετα.Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο συνδέεται επίσης με χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους. Δεδομένου ότι οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να απελευθερώσετε το άγχος πριν τον ύπνο. Το μαγνήσιο επηρεάζει τον υποθάλαμο, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τα επινεφρίδια και την υπόφυση (οι αδένες που ευθύνονται για το στρες) και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ήπιου άγχους. Το άγχος είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες αϋπνίας, επομένως μια μπανάνα πριν τον ύπνο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να αποκοιμηθείτε γρήγορα.
Μειώνει την αϋπνία

Η βιταμίνη Β6 στις μπανάνες μετατρέπει το αμινοξύ τρυπτοφάνη σε σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή που ελέγχει τα επίπεδα μελατονίνης στο σώμα. Η μελατονίνη ρυθμίζει το εσωτερικό σας ρολόι προκαλώντας σας υπνηλία το βράδυ. Χωρίς αρκετή μελατονίνη, μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε. Τρώγοντας μια μπανάνα πριν τον ύπνο, διασφαλίζετε ότι το σώμα σας έχει ό,τι χρειάζεται για να χαλαρώσει και να βρει έναν καλό ύπνο φυσικά.


Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Αυτή η διαταραχή ύπνου έχει ως αποτέλεσμα μια ανεξέλεγκτη ανάγκη κίνησης των ποδιών. Συχνά προκαλεί μυρμήγκιασμα ή αίσθημα κνησμού όταν το σώμα είναι σε ηρεμία. Όσοι πάσχουν από RLS, αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου και συχνά ζουν με χρόνια στέρηση ύπνου. Μερικοί υποδηλώνουν ότι το μαγνήσιο ήταν σε θέση να περιορίσει τα συμπτώματα του RLS, βοηθώντας τους ασθενείς να βρουν ξεκούραστο ύπνο. Δεδομένου ότι οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, μπορούν να είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της ενόχλησης που σχετίζεται με το RLS.


Μειώστε την αρτηριακή πίεση

Το κάλιο ρυθμίζει επίσης πίεση αίματος φυσικά. Αυτό το μέταλλο λειτουργεί για να εξισορροπήσει τις βλαβερές επιπτώσεις του νατρίου στο σώμα. Αυτή η διαδικασία μειώνει την ποσότητα νερού που χρειάζονται τα νεφρά να αποθηκεύσουν και φυσικά μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αρκετά
Μελέτες Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης δείχνουν μια σχέση μεταξύ μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο και της υγείας της καρδιάς. Όσοι ζουν με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της, τρώγοντας τροφές πλούσιες σε κάλιο.
Συμπέρασμα

Είναι φυσικό να θέλετε ένα σνακ καθώς χαλαρώνετε πριν τον ύπνο, αλλά φροντίστε να επιλέξετε κάτι που δεν θα επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Μια μπανάνα και ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού είναι ένα χορταστικό σνακ που θα σας βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε άνετα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες