Η πρώτη ασθενής στον κόσμο που πάσχει από … κλιματική αλλαγή - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021

Η πρώτη ασθενής στον κόσμο που πάσχει από … κλιματική αλλαγή


Μια γυναίκα στον Καναδά διαγνώστηκε πως υποφέρει από την κλιματική αλλαγή. Και είναι η πρώτη τέτοια διάγνωση στον κόσμο. Όπως διέγνωσε ο γιατρός της, η αυξανόμενη θερμοκρασία, οι καύσωνες στη χώρα και η κακή ποιότητα αέρα ευθύνονται για τη χειροτέρευση των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Η διάγνωση έγινε από το γιατρό Κάιλ Μέριτ, ο οποίος εργάζεται στα Επείγοντα Περιστατικά Νοσοκομείου στην επαρχία της Βρετανικής Κολούμπια, που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τους «The Times» η διάγνωσή του θεωρείται πως είναι η πρώτη τους είδους της στον κόσμο.
Η 70χρονη γυναίκα που πάσχει από άσθμα, διαβήτη και είχε και κάποια προβλήματα με την καρδιά της, κατοικεί στην πόλη Νέλσον, 650 χιλιόμετρα ανατολικά από το Βανκούβερ. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ κατοικεί σε τροχόσπιτο, χωρίς κλιματισμό. Το περασμένο καλοκαίρι οι καύσωνες κυριάρχησαν στην περιοχή και καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ.

Τι ισχυρίζεται η Καναδλη ασθενής για την κλιματική αλλαγή

Ο Μέριτ ανέφερε πως ποτέ άλλοτε στα δέκα χρόνια που είναι γιατρός δεν έγραψε στις σημειώσεις ενός ασθενούς πως η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την κακή πορεία της υγείας του. «Αν δεν κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα και απλά συνεχίσουμε να θεραπεύουμε τα συμπτώματα τότε θα παραμείνουμε αρκετά πίσω και τα προβλήματα θα γίνουν ολοένα και μεγαλύτερα». Αυτό δήλωσε στο δίκτυο Glacier Media. Και συνέχισε: «εγώ απλά προσπαθώ να επεξεργαστώ αυτό που βλέπω». Εξ ου και το κάλεσμά του προς άλλους γιατρούς προκειμένου να βαδίσουν κι εκείνοι στο ίδιο μονοπάτι. Ώστε ν’ αναδειχθεί πόσο επηρεάζει η μόλυνση του αέρα τους ασθενείς και γενικότερα τους ανθρώπους.

Τους καύσωνες του Ιουνίου ακολούθησαν πυρκαγιές στην περιοχή που έκαψαν μεγάλες εκτάσεις στην επαρχία της Βρετανικής Κολούμπια δημιουργώντας αιθαλομίχλη. Στο χωριό Λίτον καταγράφηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην ιστορία του Καναδά με το θερμόμετρο να δείχνει 49,6 βαθμούς Κελσίου, προτού καεί στις πυρκαγιές. Πρόσφατη έρευνα κατέληξε πως το κλίμα καύσωνα δεν θα συνέβαινε χωρίς την κλιματική αλλαγή που προκαλεί ο άνθρωπος.

Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες