Λίβερπουλ: Aυτός είναι ο «ήρωας» οδηγός ταξί που απέτρεψε την τρομοκρατική επίθεση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021

Λίβερπουλ: Aυτός είναι ο «ήρωας» οδηγός ταξί που απέτρεψε την τρομοκρατική επίθεση


«Ήρωα» χαρακτηρίζουν οι φίλοι και οι συνάδελφοί του έναν οδηγό ταξί που φέρεται να απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση στο Λίβερπουλ
Ο Ντέιβιντ Πέρι φέρεται να είναι ο οδηγός του ταξί που τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Κυριακής έξω από το Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ, ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια της Ευρώπης, μετά από έκρηξη που στοίχισε τη ζωή ενός επιβάτη και τον τραυματισμό του ιδίου.
Αν και η αστυνομία δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε ανακοινώσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνάδελφοί του Πέρι λένε ότι αντιλήφθηκε πως ο πελάτης του έφερε εκρηκτικά, οδήγησε το όχημα σε ασφαλές σημείο και κλείδωσε τον επίδοξο τρομοκράτη στο όχημα, όπου και σημειώθηκε η έκρηξη.Ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας φέρεται να είχε ζητήσει από τον Πέρι να τον πάει με το ταξί στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Λίβερπουλ, ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της έκρηξης. Εκεί ήταν σε εξέλιξη τελετή για την Κυριακή Μνήμης, ως φόρος τιμής στους πεσόντες πολέμου, παρουσία βετεράνων πολέμου, αξιωματούχων και πλήθους κόσμου.
O ήρωας οδηγός ταξί
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10.59 τοπική, ένα λεπτό πριν το Ηνωμένο Βασίλειο τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Ο ίδιος ο Πέρι τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη, με πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να ανατινάχτηκαν οι πυροκροτητές αλλά όχι η κυρίως βόμβα, κάτι που εξηγεί τον ελαφρύ τραυματισμό του.Οι μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες σοκάρουν. Ο Carl Bessant, που έγινε πρόσφατα πατέρας, βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο τη στιγμή της έκρηξης. «Η σύντροφός μου είναι πραγματικά συγκλονισμένη για να είμαι ειλικρινής», είπε.

«Ήμασταν τόσο κοντά και τάιζε το μωρό όταν συνέβη. Ακούσαμε έναν δυνατό κρότο και κοιτάξαμε έξω από το παράθυρο. «Είδαμε το αυτοκίνητο να καίγεται και κάποιον να πετάγεται έξω… ουρλιάζοντας, ενώ κάποιος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Το νοσοκομείο έκλεισε, δεν μπορούσε να μπει ή να βγει κανείς, όπως είπαν, αλλά ο κόσμος χρησιμοποιούσε την πίσω είσοδο».

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις έρευνες προχώρησε σε συλλήψεις τριών ανδρών ηλικίας 29, 26 και 21 ετών στην περιοχή Κένσιγκτον του Λίβερπουλ.

Οι ντετέκτιβ εξακολουθούν να αναζητούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης και συνεργάζονται με την αστυνομία της περιοχής, καθώς η έρευνα συνεχίζεται «με ρυθμό». Στην εξιχνίαση της υπόθεσης συμμετέχει επίσης η ΜΙ5.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι επλήγησαν από το φρικτό περιστατικό στο Λίβερπουλ σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ταχεία ανταπόκριση και τον επαγγελματισμό τους και την αστυνομία για τη συνεχιζόμενη εργασία της στην έρευνα».Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε επίσης στο Twitter ότι «ενημερώνεται τακτικά για το περιστατικό».

Το Γυναικείο Νοσοκομείο του Λίβερπουλ είπε ότι η πρόσβαση στο χώρο είχε περιοριστεί μέχρι νεωτέρας και οι ασθενείς οδηγούνται σε άλλα νοσοκομεία όπου είναι δυνατόν.

«Εξετάζουμε τη δραστηριότητα των ασθενών μας για τις επόμενες 24-48 ώρες και οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν να επικοινωνήσουμε μαζί τους για ενημερώσεις σχετικά με τυχόν προγραμματισμένα ραντεβού ή άλλη παρουσία στο νοσοκομείο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Κάθριν Τόμσον.

Το Liverpool Women’s Hospital δέχεται περίπου 50.000 ασθενείς ετησίως και είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην ειδικότητά του στην Ευρώπη.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες