Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα μεγιστάνας που ταξίδεψε στο Διάστημα τον περασμένο μήνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2021

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα μεγιστάνας που ταξίδεψε στο Διάστημα τον περασμένο μήνα

VIA ASSOCIATED PRESS

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, που ταξίδεψε στο Διάστημα τον περασμένο μήνα μαζί με τον Γουίλιαμ Σάτνερ, σκοτώθηκε μαζί με ένα άλλο άτομο όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στο βόρειο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αστυνομία της πολιτείας.
Ο Γκλεν Ντε Βρις 49 ετών, από την Νέα Υόρκη, και ο Τόμας Φίσερ, 54 ετών από το Νιού Τζέρσεϊ επέβαιναν σε ένα μονοκινητήριο Τσέσνα 172, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη την Πέμπτη σε μια δασώδη περιοχή.
Ο Ντε Βρις είχε ιδρύσει τη Medidata Solutions, μια εταιρεία τεχνολογίας, και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.


MIKE BLAKE VIA REUTERS


Ταξίδεψε στις 13 Οκτωβρίου με το διαστημόπλοιο New Shepard της Blue Origin, περνώντας περισσότερα από 10 λεπτά στο διάστημα μαζί με τον Σάτνερ και άλλους.

Σε ανακοίνωσή της, η Blue Origin ανέφερε: «Είμαστε συντετριμμένοι με τον ξαφνικό θάνατο του Γκλεν Ντε Βρις. Εφερε τόση ζωή και ενέργεια σε ολόκληρη την ομάδα της Blue Origin και στους συναδέλφους του στο πλήρωμα. Το πάθος του για την αεροπορία, το φιλανθρωπικό του έργο και η αφοσίωσή του θα μνημονεύονται και θα θαυμάζονται για καιρό».
MIKE BLAKE VIA REUTERS

Το έτερο θύμα ήταν ιδιοκτήτης της Fischer Aviation, μιας οικογενειακής σχολής πτήσεων, και ήταν ο επικεφαλής εκπαιδευτής της.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες