Χαμός με «πωλητήριο» σε μεγάλο ελληνικό σούπερ μάρκετ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2021

Χαμός με «πωλητήριο» σε μεγάλο ελληνικό σούπερ μάρκετ


Μεγάλα ανοίγματα στην ελληνική αγορά πραγματοποιεί το αμερικανικό fund CVC Capital, βάζοντας τώρα στο “μικροσκόπιο” τον κλάδο λιανικής πώλησης τροφίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών.
Μετά τη συμφωνία για απόκτηση του 10% της ΔΕΗ μέσω ΑΜΚ, φαίνεται ότι ετοιμάζει και άλλου είδους επενδύσεις!
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες βδομάδες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Μασούτης”, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου που παραμένουν σε ελληνικά χέρια.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επόμενους στόχους του fund αποτελούν οι αλυσίδες “Γαλαξίας”, “Κρητικός” και “My Market”.

Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά υπηρεσιών Υγείας, έχοντας εξαγοράσει μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare Group έξι νοσοκομεία (“Υγεία”, “Μητέρα”, “Λητώ”, “Metropolitan”, “Ιασώ General” και “Creta Interclinic”).
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως έχει εξαγοράσει επίσης τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες ασφαλειών (Εθνική Ασφαλιστική) και τροφίμων (όμιλος Vivartia), καθώς και την εταιρεία που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας. Παράλληλα, έχει σημαντική μειοψηφική συμμετοχή (26%) στην skroutz.gr που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ωστόσο, οι διαρροές σε ότι έχουν να κάνουν με το Μασούτη, διαψεύδονται προς το παρόν από πηγές του Ομίλου.
«Όχι απλώς δεν πωλείται η Μασούτης, αλλά αντίθετα κυνηγάμε κάποιες εξαγορές προκειμένου να ενισχύσουμε το δίκτυό μας» τονίζει πηγή της εταιρείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του mononews.
Αντίθετα η εταιρεία, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγοράς κάποιας μικρομεσαίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διευρύνει το δίκτυό της.aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες