ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Τέλη : Κοινή ανακοίνωση Ράτη-Κορδαλή-Κωνσταντή-Βλαστάρη-Μποζίκη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2021

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Τέλη : Κοινή ανακοίνωση Ράτη-Κορδαλή-Κωνσταντή-Βλαστάρη-Μποζίκη


Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν πριν λίγο οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι των Αγίων Θεοδώρων, που ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας Σ.Ράτης, Σ.Κορδαλή, Α.Κωνσταντής, Ρ.Βλαστάρη και Α. Μποζίκης, σχετικά με την απόφαση αύξησης των ανταποδοτικών τελών στους Αγίους Θεοδώρους.


Όπως είναι σε όλους γνωστό , το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη  δαπανών που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πλατειών και του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων και των υπηρεσιών συντήρησης του πρασίνου.

Σεβόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια διοίκησης μας, δεν έχουμε προβεί σε καμία αύξηση αυτού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καταβάλουμε το 1/3 του ποσού που καταβάλουν συνδημότες μας από τις άλλες δημοτικές ενότητες.

Με γνώμονα πάντα τον δημότη ,όπως άλλωστε πράττουμε συνεχώς θα κινηθούμε και την παρούσα χρονική στιγμή.

Μετά λύπης μας βέβαια παρατηρούμε ότι η παράταξη της κ.Πρωτοπαππά το τελευταίο διήμερο, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της, να καταθέσει μία επίσημη πρόταση, συνοδευόμενη από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του δήμου (ως ορίζει ο νόμος),για τα όσα υποστηρίζει και αφορούν το ‘’χαράτσι’’ που όπως ισχυρίζεται θα επιβληθεί στους δημότες.

Επικαλούνται πως η αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων (ίσως να μην γνωρίζουν πως και ο δήμος πληρώνει καύσιμα και ηλεκτρισμό),δεν μπορεί να συνεπάγεται και αύξηση των δημοτικών τελών, την ίδια στιγμή που ο κ. Νικολάου μέλος της παράταξης τους τώρα, από τη θέση του αντιδημάρχου τότε και ως μέλος του ΦΟΣΔΑ συναίνεσε στην μεταφορά των απορριμμάτων στην Τρίπολη επιβαρύνοντας αυτόματα το δήμο και κατά συνέπεια τους δημότες με το οικονομικό βάρος των 80 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων. Αυτό δεν θα είχε ως συνέπεια την  αύξηση των δημοτικών τελών? Τότε γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν ο κ.Πέτρου και η κ.Πρωτοπαππά?

Χαρακτηρίζουν και αντιμετωπίζουν τους δημότες ως  <<Πάνω και κάτω από το δρόμο>>,φτωχούς και λιγότερο φτωχούς αλλά και ως <<πάνω και κάτω από το αυλάκι>>,που θα έπρεπε να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από και προς το δήμο.

Εμείς λοιπόν αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας ,της δημοτικής ενότητας των Αγίων Θεοδώρων, ως ισότιμα μέλη του δήμου και όχι υποδεέστερους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων, που καθημερινά διεκδικούμε γι’ αυτούς μία καλύτερη ποιότητα ζωής και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όποια νομική διαδικασία χρειάζεται ώστε η όποια αύξηση των ανταποδοτικών αυτών τελών να γίνει σταδιακά και ομαλά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΑΡΗΣ

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΛΑΣΤΑΡΗ ΡΟΥΛΑ,ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

ΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,ΚΟΡΔΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες