Γιατί τα αεροπλάνα έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2021

Γιατί τα αεροπλάνα έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα


Τα αεροπλάνα πάντα αποτελούν ένα μέσο που προκαλεί ενδιαφέρον, περιέργεια αλλά και φόβο σε πολλούς. Εν τω μεταξύ όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερα ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε για το μεταφορικό μέσο που κινείται στους αιθέρες και μας μεταφέρει στην άλλη άκρη του κόσμου μέσα σε μερικές ώρες. Και συχνά οι αεροσυνοδοί είναι εκείνες που μας δίνουν τέτοιες ενδιαφέρουσες και παράξενες πληροφορίες για τα αεροπλάνα. Όπως για παράδειγμα χρηστικές πληροφορίες για την κατασκευή τους και τα αξεσουάρ στην καμπίνα. Για παράδειγμα, εσύ γνώριζες γιατί τα αεροπλάνα έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα; 


Κι όμως υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση και μια ιστορία πίσω από αυτό. Πάμε πίσω στο 1988 όταν οι αεροπορικές εταιρείες και συγκεκριμένα πρώτες αυτές των ΗΠΑ προχώρησαν στην απαγόρευση του καπνίσματος στις πτήσεις. Δεν ήταν, μάλιστα, μια απλή απαγόρευση αλλά είχαν θεσπιστεί και πολύ υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.


Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι για περισσότερα από 25 χρόνια έχει απαγορευτεί το κάπνισμα, οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ακόμη τουλάχιστον ένα τασάκι σε κάθε τουαλέτα. Σύμφωνα με την πολιτική των εταιρειών η ύπαρξη σταχτοδοχείου στις τουαλέτες είναι υποχρεωτική. Κι αυτό γιατί παρά την απαγόρευση, αν τυχόν υπάρξει κάποιος παραβάτης, θα πρέπει κάπου να σβήσει με ασφάλεια το τσιγάρο ώστε να μην προκληθεί πυρκαγιά. Και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί.


Το συμβάν έγινε σε πτήση από το Ρίο Ντε Τζανέιρο προς το Παρίσι το 1973 όταν ένα αποτσίγαρο προξένησε πυρκαγιά που οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση και σκότωσε 123 ανθρώπους.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες