Η Κύπρος υποδέχθηκε γύπες από την Ισπανία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2021

Η Κύπρος υποδέχθηκε γύπες από την Ισπανία


Στην Κύπρο πήγαν από την Ισπανία οι πρώτοι δέκα γύπες, με στόχο να ενισχύσουν τον εξαιρετικά μειωμένο πληθυσμό του είδους στο νησί.
Η εισαγωγή των γυπών γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Life with Vultures – Ζωή με τους Γύπες», που στοχεύει στην αποτροπή της εξαφάνισης του Πυρόχρου Γύπα Gyps fulvus από το νησί και παράλληλα να ενισχύσει τον πληθυσμό του και να τον διατηρήσει μακροχρόνια.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Bird Life Cyprus:
«Σώοι και αβλαβείς! Οι πρώτοι 10 Γύπες που θα ενισχύσουν τον τοπικό πληθυσμό του νησιού προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!
Τα πουλιά δακτυλιώθηκαν και τώρα βρίσκονται στο προσωρινό τους σπίτι, στον ειδικό κλωβό εγκλιματισμού της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στην επαρχία Λεμεσού, όπου θα παραμείνουν για 5-6 μήνες πριν την απελευθέρωσή τους στην κυπριακή φύση. Άλλα 5 πουλιά αναμένεται να φτάσουν αύριο Κυριακή, ενώ άλλα 15 θα φτάσουν σε μετέπειτα στάδιο.

Τα πουλιά υποδέχθηκαν χθες σε μία σύντομη εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Α. Κωνσταντίνου, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ισπανίας Embajada de España en Chipre – Embassy of Spain in Cyprus, Mr Manuel de la Iglesias, η ομάδα του προγράμματος “Ζωή με τους Γύπες” (BirdLife Cyprus, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Vulture Conservation Foundation, Terra Cypria) καθώς και εκπρόσωποι από την Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Γενικό Χημείο του Κράτους και την ΚΟΚ & ΔΑΖ.

Η τύχη αυτών των πουλιών είναι τώρα στα δικά μας χέρια. Με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μπορούμε και οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τα πουλιά αυτά σε ένα ασφαλές φυσικό περιβάλλον, ελεύθερο από δηλητήρια και άλλες απειλές».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες