Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2021

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ


Προ των πυλών βρίσκονται οι αλλαγές στα σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, θα αλλάξει ο κανόνας της πληρότητας εντός των καταστημάτων. Αυτή τη στιγμή ισχύει ο κανόνας 1 πελάτης ανά 2 τμ ενώ αυτό θα αλλάξει επιστρέφοντας στο κανόνα ένας πελάτης ανά 7 ή ανά 9 τμ.
Τις αλλαγές προανήγγειλε και ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε εξετάζεται το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο -δηλαδή να βρίσκονται λιγότερα άτομα εντός του καταστήματος.

«Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ και απάντησε πως «ασφαλώς και εξετάζεται αλλά υπάρχουν προβλήματα». «Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες