Αυτή είναι η νέα super Ferrari Daytona SP3 που απευθύνεται σε λίγους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021

Αυτή είναι η νέα super Ferrari Daytona SP3 που απευθύνεται σε λίγους

Πριν από τρία χρόνια, το 2018, η Ferrari εγκαινίασε με τις Monza SP1 και SP2 τη σειρά μοντέλων Icona, ενώ τώρα έρχεται να προσθέσει στη ξεχωριστή στην κυριολεξία αυτή γκάμα της, ένα καινούργιο μοντέλο.
Πρόκειται για την Daytona SP3, που έχει σχεδιαστεί από τον Flavio Manzoni που με τη σειρά του εμπνεύστηκε από τις P 3/4, P330 και 412P που είχαν μεσουρανήσει τη δεκαετία του ’60. Ταυτόχρονα αποτίνει φόρο τιμής και στο 1-2-3 που πέτυχε η Scuderia στις 24 Ώρες του Le Mans το 1967.



Οπτικά υπάρχουν μεν κάποιες αναφορές στη LaFerrari αλλά μια δεύτερη ματιά αποκαλύπτει πως έχει το δικό του χαρακτήρα. Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του περιλαμβάνονται οι αναδιπλούμενοι προβολείς και το άκρως εντυπωσιακό πίσω μέρος με φωτεινές λωρίδες LED ενσωματωμένες στις γρίλιες που το καθορίζουν οπτικά αλλά και με έναν εντυπωσιακό διαχύτη.




Ο οποίος συνδυάζεται και με μεγάλες παραλληλόγραμμες απολήξεις της εξάτμισης που συμβάλλουν στον εξαιρετικό ήχο, ενώ όπως λέει η Ferrari έχει ενεργό αεροδυναμικό πακέτο που είναι το πιο εξελιγμένο που έχει τοποθετήσει ποτέ σε μοντέλο παραγωγής της.





Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβουν τα επενδεδυμένα με δέρμα καθίσματα τα οποία είναι σταθερά, τοποθετημένα απευθείας στο πλαίσιο όπως και πριν από 60 χρόνια.
Ferrari Daytona SP3

Η τεχνολογική βάση είναι το μονοκόκ πλαίσιο της LaFerrari, ενώ τόσο αυτό όσο και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από το συνθετικά υλικά και κυρίως ανθρακονήματα προκειμένου το βάρος να κρατηθεί χαμηλά.




Ο κινητήρας είναι ο παραδοσιακός, ατμοσφαιρικός V12 των 6.500 κυβικών της μάρκας στην πιο ισχυρή, μέχρι στιγμής τουλάχιστον εκδοχή του, μιας και αποδίδει 840 ίππους και 697 Nm. Εξίσου εντυπωσιακό και το όριο περιστροφής του των 9.500 σ.α.λ. Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη, υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό, ενώ κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω.




Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε 2,85 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα, 7,4 για το 0-200 και τελική ταχύτητα 340 χλμ./ ώρα.

Η Ferrari Daytona SP3 θα κατασκευαστεί συνολικά 599 φορές, εξ των οποίων οι 499 θα διατεθούν σε όσους έχουν αγοράσει ήδη τις Monza SP1 και SP2 και έχουν όλοι εκδηλώσει ενδιαφέρον. Οι υπόλοιπες 100 θα πωληθούν σε άλλους πολύ καλούς πελάτες της μάρκας έναντι 2,0 εκατομμυρίων ευρώ, προ φόρων φυσικά.






Γιάννης Σκουφής - CNN Greece
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες