Οι ΗΠΑ συστήνουν ομάδα για διερεύνησης UFO - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021

Οι ΗΠΑ συστήνουν ομάδα για διερεύνησης UFO


Λίγους μήνες μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης με την οποία αναγνώριζε για πρώτη φορά την ύπαρξη UFO στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας διορίζει νέα ομάδα που θα διερευνήσει τα «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», όπως ονομάζονται πλέον τα ΑΤΙΑ.


Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς, η παρουσία ΑΤΙΑ αποτελεί δυνητική απειλή για τις πτήσεις και την εθνική ασφάλεια.

Η νέα «Ομάδα Αναγνώρισης Εναέριων Αντικειμένων και Διαχείρισης Συγχρονισμού» θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Άμυνας αρμόδιου για θέματα πληροφοριών, του διευθυντή του Γενικού Επιτελείου και αξιωματούχων του Γραφείου Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Η ομάδα αντικαθιστά την Ομάδα Εργασίας Αγνώστου Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων που είχε συστήσει το πολεμικό ναυτικό.

Η έκθεση που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο η αμερικανική κυβέρνηση αναφερόταν σε 144 περιστατικά εντοπισμού UFO από πιλότους και ναύτες του αμερικανικού στρατού, κατέληγε όμως στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την προέλευση των μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.
Η έκθεση ήρθε σαν στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούσε από τη δεκαετία του 1940 η Ουάσιγκτον, απορρίπτοντας τις μαρτυρίες για ΑΤΪΑ και «ιπτάμενους δίσκους».

Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ των New York Times και άλλων αμερικανικών μέσων για βίντεο που τραβήχτηκαν από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη και έδειχναν αντικείμενα διαφόρων σχημάτων θα επιταχύνουν σε ακραίες ταχύτητες, να πραγματοποιούν ελιγμούς πολύ υψηλών επιταχύνσεων, ακόμα και να βυθίζονται στο νερό ή να εξαφανίζονται απότομα από τον ουρανό.

Η αμερικανική κυβέρνηση πλέον ενθαρρύνει τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων να αναφέρουν τα περιστατικά αυτού του είδους.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες