Γιατί η Volkswagen έχει στις υπηρεσίες της μέχρι και πρόβατα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021

Γιατί η Volkswagen έχει στις υπηρεσίες της μέχρι και πρόβατα;


Το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στην Chattanooga των ΗΠΑ απασχολεί περίπου 4.000 άτομα, καθώς και 50 πρόβατα!

Το ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδας στο Τενεσί των ΗΠΑ είναι το ηλιακό πάρκο. Που είναι ένα από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ -όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανίας- μιας και η επιφάνεια του περιλαμβάνει 33.600 συλλέκτες για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.


Το πάρκο λειτουργεί από το 2013 αλλά υπάρχει ένα μικρό θέμα που μάλλον δεν φαντάζεστε: Το έδαφος σε μερικά σημεία είναι αργιλώδες και για να παραμείνει ως έχει έχει φυτευτεί γρασίδι και αγριόχορτα. Τα οποία είναι λογικό να αναπτύσσονται σε μεγάλο ύψος και πολλές φορές να αναρριχώνται στους συλλέκτες και να τους σκεπάζουν.


Για αυτό το λόγο η Volkswagen αποφάσισε να… προσλάβει ένα κοπάδι από 50 πρόβατα που τρώνε τα χόρτα και το καλοκαίρι βρίσκουν σκιά κάτω από τα φωτοβολταϊκά πάνελ.


Γιατί όμως επιλέχθηκαν τα πρόβατα; Επειδή το πάρκο δεν έχει παντού επίπεδες επιφάνειες και σε αρκετά σημεία δεν μπορούν να φτάσουν τα χλοοκοπτικά. Και αν αναρωτιέστε γιατί δεν επιλέχθηκαν γίδες και κατσίκια, είναι επειδή είναι λιγάκι πιο ζωηρά και ενδεχόμενα θα μασούσαν τις καλωδιώσεις ή θα πηδούσαν πάνω στους συλλέκτες. Άλλωστε το λέει και η λαϊκή ρήση… ήρεμος σαν πρόβατο!


«Η ελεγχόμενη βοσκή με πρόβατα είναι ένας αποτελεσματικός και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για τον έλεγχο της βλάστησης και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων διάβρωσης σε ηλιακές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Loran Shallenberger, μάνατζερ του πρότζεκτ στη Silicon Ranch, που διαχειρίζεται το ηλιακό έργο της VW. «Τα πρόβατα διατηρούν τα χόρτα χαμηλά μέσω της βόσκησης και του ποδοπατήματος, ενώ οι ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν στα πρόβατα σκιά, ελαχιστοποιώντας το θερμικό στρες το καλοκαίρι».













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες