10 κόλπα για το ελαιόλαδο που δεν έχουν να κάνουν με το μαγείρεμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

10 κόλπα για το ελαιόλαδο που δεν έχουν να κάνουν με το μαγείρεμα


Χρησιμοποιείστε αυτά τα κόλπα προς όφελος σας!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να μαγειρέψετε ένα όμορφο πιάτο ή μπορείτε να το προσθέσετε στην σαλάτα σαν ένα ωραίο ντρέσινγκ. Το ελαιόλαδο έχει αποδειχτεί εξαιρετικό στην κουζίνα αλλά γνωρίζατε ότι αυτό το λάδι είναι πολύ χρήσιμο και για άλλα πράγματα στο σπίτι;

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό λάδι για αυτά τα κόλπα, ακόμα και ένα φτηνό μπουκάλι μας κάνει.

Κάντε το ατσάλι να λάμψει
Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα απαλό πανί και τρίψτε τις ατσάλινες κατσαρόλες και τηγάνια σας, τον νεροχύτη ή τον απορροφητήρα έτσι ώστε να απομακρύνετε λεκέδες από νερό ή διάβρωση. Γυαλίστε τα αντικείμενα από ατσάλι με ένα καθαρό απαλό πανί.

Επιβραδύνετε το μαύρισμα του ασημιού
Το ασήμι χάνει την λάμψη του με την πάροδο του χρόνου. Αν και το ελαιόλαδο δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την διαδικασία, παρόλα αυτά μπορεί να την επιβραδύνει. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα απαλό σφουγγάρι πατήστε το ελαφρά πάνω στο ασήμι.


Αφαιρέστε επίμονα αυτοκόλλητα
Είμαστε σίγουροι ότι έχετε ταλαιπωρηθεί προσπαθώντας να αφαιρέσετε ένα αυτοκόλλητο ή μια τιμή από ένα προϊόν. Η λύση; Ελαιόλαδο. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στο αυτοκόλλητο και αφήστε το για 15 λεπτά. Μετά θα μπορέσετε να το αφαιρέσετε πολύ εύκολα.


Καθαρίστε μαργαριτάρια
Με την πάροδο του χρόνου, τα κολιέ από μαργαριτάρια ή τα σκουλαρίκια αρχίζουν να χάνουν την λάμψη τους. Παρόλα αυτά, τα περισσότερα καθαριστικά προϊόντα είναι πολύ δυνατά για ατ μαργαριτάρια. Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε; Σωστά μαντέψατε: ελαιόλαδο. Ρίξτε λίγο πάνω στα μαργαριτάρια χρησιμοποιώντας ένα απαλό πανί και το κόσμημα με τα μαργαριτάρια σας θα λάμπει όπως ποτέ ξανά.

Χαλαρώστε ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει
Μπορεί να συμβεί σε όλους μας: ένα φερμουάρ που κολλάει και δεν κουνιέται καθόλου. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα με λίγο ελαιόλαδο. Απλά τρίψτε λίγο στα δόντια του φερμουάρ και θα αρχίσει να κινείται πάνω κάτω και πάλι.

Κάντε τα παπούτσια σας να λάμψουν
Το βερνίκι παπουτσιών θα σας βοηθήσει όταν τα δερμάτινα παπούτσια σας έχουν χάσει το χρώμα τους, αλλά δεν έχουν όλοι και μερικοί δεν θέλουν να το αγοράσουν. Υπάρχει περίπτωση να έχετε ένα μπουκάλι λάδι στο σπίτι σας, επομένως γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτό; Απλώστε λίγο σε ένα απαλό πανί και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τα δερμάτινα ή λαστιχένια παπούτσια σας. Μην χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο όμως σε καστόρινα παπούτσια!

Προστατέψτε τα ξυραφάκια
Τα ξυραφάκια δεν είναι πολύ φτηνά και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τι όμως μπορεί να παρατείνει την ζωή τους; Το ελαιόλαδο θα σας βοηθήσει. Πριν ξυριστείτε, βυθίστε το ξυραφάκι σας σε λίγο ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι για να απορροφήσει το λάδι από την επιφάνεια. Αφήστε το ξυραφάκι να στεγνώσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σκουριάσει τόσο γρήγορα.


tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες