Μετάλλαξη Όμικρον: Δερματικά συμπτώματα ακόμη και αν δεν υπάρχουν άλλα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Δερματικά συμπτώματα ακόμη και αν δεν υπάρχουν άλλα


Μετάλλαξη Όμικρον: Όπως έχει γίνει γνωστό, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού είναι ίδια με αυτά του κρυολογήματος – πυρετός και έντονος βήχας- ενώ μπορεί να προκληθεί και προσωρινή απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης. Σύμφωνα με τη βρετανική Μirror, καταγράφηκε άλλο ένα σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον αυτή τη φορά δερματικό. Πρόκειται για δύο τύπους εξανθήματος.
Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα, ίσως να επανεμφανιστεί.Ένα άλλο σύμπτωμα, ακόμα πιο σπάνιο, που παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες