Ψυχική υγεία γιορτές: Πώς επιδρά η περίοδος των γιορτών στην συναισθηματική μας κατάσταση; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Ψυχική υγεία γιορτές: Πώς επιδρά η περίοδος των γιορτών στην συναισθηματική μας κατάσταση;


Οι γιορτές προορίζονται να είναι γεμάτες χαρά, αλλά μπορεί επίσης να είναι αγχωτικές και προκλητικές για όσους μάχονται με ψυχικές ασθένειες. Μια μελέτη που διεξήχθη από την Εθνική Συμμαχία Ψυχικών Ασθενειών (NAMI) διαπίστωσε ότι το 64% των ατόμων με ψυχικές ασθένειες αναφέρουν ότι οι διακοπές επιδεινώνουν την κατάστασή τους. “Για πολλούς ανθρώπους η περίοδος των διακοπών δεν είναι πάντα η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου”, δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής της NAMI, Ken Duckworth. Οι διακοπές μπορεί να επιδεινώσουν την ψυχική ασθένεια των ανθρώπων λόγω πιθανής μοναξιάς και άγχους. Άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι μια μοναχική ή αγχωτική περίοδος, γεμάτη με άγχος ή/και κατάθλιψη. Εάν ζουν με μια πάθηση ψυχικής υγείας, το άγχος μπορεί επίσης να συμβάλει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων.Για παράδειγμα:
στην σχιζοφρένεια μπορεί να ενθαρρύνει παραισθήσεις και αυταπάτες
στη διπολική διαταραχή, μπορεί να προκαλέσει επεισόδια τόσο μανίας όσο και κατάθλιψηςΕκτός από την περίοδο των γιορτών, η κρίση της COVID-19 έχει κάνει τη διατήρηση της ψυχικής υγείας πιο δύσκολη για πολλούς. Ο Carlsen και οι υπόλοιποι γιατροί υποστήριξης χρησιμοποίησαν τη μελέτη για να δώσουν συμβουλές για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας κατά την περίοδο των διακοπών. · Η κατανόηση του τι μπορεί να πυροδοτήσει κάποιον, του επιτρέπει να λάβει μέτρα για να αποφύγει καταστάσεις που θα προκαλέσουν επιπλέον ψυχικό στρες. Αυτό μπορεί να είναι δραστηριότητες όπως αγορές για δώρα διακοπών ή προετοιμασία οικογενειακού δείπνου. Κατά τη διάρκεια αυτών των στρεσογόνων στιγμών είναι σημαντικό να θυμάστε για τι είναι ευγνώμων κάποιος και να ευχαριστήσετε αυτούς που τον στήριξαν.
Η καθημερινή άσκηση μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες, επειδή η άσκηση απελευθερώνει ορμόνες που ανακουφίζουν από το στρες στο σώμα σας και βελτιώνει τη συνολική σωματική σας υγεία. Οι διατροφικές συνήθειες αμφισβητούνται κατά την περίοδο των γιορτών, αλλά είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια υγιεινή διατροφή. Η καλή διατροφή μπορεί να σταθεροποιήσει τη διάθεση κάποιου.
Το να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας και να κάνετε δραστηριότητες που είναι ευχάριστες μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από άλλα στρες. Ο εθελοντισμός παρέχει στους ανθρώπους πολλή άνεση και μπορεί να βοηθήσει να αισθάνονται λιγότερο μόνοι και περισσότερο συνδεδεμένοι με την κοινότητα.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες