Μετάλλαξη Όμικρον: Ρεκόρ κρουσμάτων στη Νότια Αφρική – Ήπια νόσηση «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Ρεκόρ κρουσμάτων στη Νότια Αφρική – Ήπια νόσηση «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία


Ενισχυτικές δόσεις εμβολίου της Pfizer και της Johnson & Johnson θα προσφέρει πλέον η Νότια Αφρική, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται. Ωστόσο, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων η νόσηση από τη νέα μετάλλαξη είναι ήπια.


Οι ενισχυτικές δόσεις στη Νότια Αφρική με το εμβόλιο της Pfizer θα είναι διαθέσιμες για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν έξι μήνες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της Νότιας Αφρικής, ο Νίκολας Κρισπ.

Οι ενισχυτικές δόσεις του J&J είναι ήδη διαθέσιμες για τους υγειονομικούς στο πλαίσιο κλινικής έρευνας και σύντομα θα χορηγούνται και στο ευρύ κοινό, πρόσθεσε.

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα covid-19 χθες Πέμπτη, αριθμός ρεκόρ νέων μολύνσεων για το τέταρτο κύμα της πανδημίας που οφείλεται κυρίως στο στέλεχος Όμικρον. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός παραμένει χαμηλότερος από τα περισσότερα από τα 26.000 ημερήσια κρούσματα που είχαν καταγραφεί στο τρίτο κύμα της επιδημίας, το οποίο οφειλόταν κυρίως στο στέλεχος Δέλτα.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάαλα δήλωσε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τα πρώτα στοιχεία που προέρχονται από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα οποία το στέλεχος Όμικρον φαίνεται να προκαλεί ήπια νόσηση.

Η Γκλέντα Γκρέι, πρόεδρος του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι περισσότερες νέες νοσηλείες ασθενών με covid-19 αφορούν ανεμβολίαστους.

Σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer δήλωσε: «Παρατηρούμε ότι αυτό το εμβόλιο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του. Ενδέχεται να μειώνεται λόγο, αλλά βλέπουμε η αποτελεσματικότητα να διατηρείται σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και αυτό είναι ενθαρρυντικό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες