Οι οκτώ βασικοί λόγοι που ευθύνονται στο ότι παίρνεις κιλά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Οι οκτώ βασικοί λόγοι που ευθύνονται στο ότι παίρνεις κιλά


Ναι σίγουρα το έχεις πάρει χαμπάρι. Ο τρόπος ζωής των σύγχρονων ανθρώπων είναι κάτι το απόλυτα ανθυγιεινό, με το άγχος και το γρήγορο φαγητό να έχουν κάνει κατάληψη για τα καλά στα κύτταρα μας. Από τη μία το έχουμε μάθει και ζούμε με όλο αυτό αλλά από την άλλη αν το παρακάνει τότε σίγουρα το βλέπεις στο σώμα σου.

Είναι κάποια πράγματα και συνήθειες που πρέπει να μετριάσεις και να προσέξεις αν δεν θέλεις να βάλεις περιττά κιλά. Δεν είναι μόνο το φαγητό αλλά κι άλλα πολλά.

  1. Πολλές ώρες στο γραφείο. Πολύ καθιστική ζωή δεν κάνει καλό.
  2. Απόλυση... Η απόλυση είναι μια άσχημη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου, η οποία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη περίοδο μελαγχολίας, έως και κατάθλιψη. Αν έρθεις σε αυτή τη θέση, δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω και να αμελήσεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες του και κυρίως, δεν πρέπει να πέσεις στην παγίδα της “παρηγοριάς” του φαγητού.
  3. Συγκατοίκηση... Θα έχεις παρατηρήσει ότι όσοι φίλοι σου συγκατοικούν με τις σχέσεις τους μετά από λίγο καιρό παίρνουν κιλά. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάθονται στο σπίτι αντί να βγαίνουν ραντεβού και συχνά τρώνε ανθυγιεινά φαγητά απ’ έξω. Το ίδιο ισχύει και για τα ζευγάρια που έχουν γνώσεις μαγειρικής και κάθε μέρα φτιάχνουν νόστιμα (αλλά παχυντικά) φαγητά.
  4. Παιδιά και οικογένεια...Ναι κι όμως μπορεί να είναι ευτυχία αλλά αυτό φέρνει και κάποια περιττά κιλά.
  5. Διακοπές...εκεί είναι που παίρνεις τα πάντα. Πολύ φαγητό και ποτό.
  6. Μόλις περάσεις τα 30 αρχίζουν τα δύσκολα. Θέλει μέτρο.
  7. Μετά τα 45, οι μεταβολικοί ρυθμοί του οργανισμού πέφτουν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα τα κιλά να αυξάνονται και να κατακάθονται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα (για τους άνδρες το συνηθέστερο σημείο είναι η κοιλιά). Ένας ακόμη λόγος που μετά τα 45 οι άνθρωποι αποκτούν τάσεις παχυσαρκίας, είναι η κατακόρυφη πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης.
  8. Ένας τραυματισμός που χρειάζεται αρκετό καιρό για να αποκατασταθεί, μπορεί να είναι η αφορμή για να πάρεις βάρος. Αν πχ σπάσεις το πόδι σου, για αρκετό καιρό δε θα μπορείς να περπατήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάψεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις. Το ίδιο ισχύει και για τραύματα κοπώσεως, όπως η οσφυαλγία από τις πολλές ώρες που περνάς στο γραφείο. Είναι μια περίπτωση που χρειάζεται ξεκούραση για να επανέλθει, με αποτέλεσμα να σου στερεί την άσκηση.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες