Συνταγή : Αφράτη και πανεύκολη βασιλόπιτα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2021

Συνταγή : Αφράτη και πανεύκολη βασιλόπιτα


Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά

250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμ. ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
240 ml γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Στο μπολ του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Διαχωρίζετε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέτετε σιγά σιγά τους κρόκους και χτυπάτε.

Κατόπιν αλλάζετε κάδο στο μίξερ και βάζετε μέσα τα ασπράδια. Τα χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτετε στη μαρέγκα το μείγμα κρόκων, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύετε.

Στη συνέχεια, κοσκινίζετε μέσα στον κάδο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα.  Ανακατεύετε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκ.. Ισιώνετε με μια μαρίζ το μείγμα. Πριν το βάλετε στον φούρνο, χτυπάτε τη φόρμα 2-3 φορές για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160, για 50 λεπτά. Βγάζετε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά. Αφαιρείτε την αποσπώμενη φόρμα και μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα. Σε αυτό το σημείο, όσο η βασιλόπιτα είναι σχετικά ζεστή, την αναπογουρίζετε και προσθέτετε μέσα το φλουρί. Πασπαλίζετε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες