Κακοποιήσεις παιδιών σε ορφανοτροφείο: Οι καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» τους υπευθύνους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2021

Κακοποιήσεις παιδιών σε ορφανοτροφείο: Οι καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» τους υπευθύνους


Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από πέντε παιδιά του ορφανοτροφείου που κατονομάστηκαν σε επώνυμο έγγραφο ως τα ανήλικα παιδιά που έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για το ορφανοτροφείο της Αθήνας που έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, ύστερα από τις καταγγελίες για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών, ηλικίας από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων στο ίδρυμα.
Οι αστυνομικοί διενεργούν έρευνα ύστερα από την προκαταρκτική εξέταση που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από τα πέντε παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων και τα οποία κατονομάστηκαν σε επώνυμο έγγραφο ως τα ανήλικα παιδιά που έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης.
Η διαδικασία έχει ως εξής: Οι αστυνομικοί μεταφέρουν τα παιδιά από το νοσοκομείο σε ειδικό χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκεί τα παιδιά δίνουν κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ., που είναι αξιωματικοί με ειδικές γνώσεις. Στη συνέχεια, τα παιδιά επιστρέφουν στο νοσοκομείο.
Παράλληλα, καταθέσεις λαμβάνουν οι αστυνομικοί και από τα άτομα που προχώρησαν στην καταγγελία που αρχικά έφτασε στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, και κατόπιν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Πρωταγωνίστρια είναι νηπιαγωγός που δούλεψε για λίγο στο ορφανοτροφείο και έσπασε τη σιωπή της στέλνοντας την επιστολή στην κ. Μιχαηλίδου. Στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε λόγο για «δωμάτιο τιμωρητήριο», συγκεκριμένα για μία αποθήκη του ορφανοτροφείου όπου τα παιδιά απειλούνταν με εγκλεισμό όταν έκαναν κάποια «αταξία». Επίσης, στην κατάθεσή της φέρεται να ανέφερε ότι λάμβαναν χώρα κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών μπροστά στα μάτια εργαζομένων στο ίδρυμα που δεν αντιδρούσαν και απλώς παρατηρούσαν, ενώ ανέφερε ότι τα περιστατικά ήταν σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος που γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα. Η νηπιαγωγός έχει καταθέσει τα ονόματα των παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών αλλά και τα ονόματα των εργαζομένων που τα κακοποιούσαν.
Από εδώ και πέρα τα πρόσωπα αυτά -που φέρονται να προχωρούσαν σε κακοποιητικές συμπεριφορές- θα κληθούν για κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες