Χαμός για το «άγνωστο» επίδομα «αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών» -Πλυντήρια, κλιματιστικά κ.α. -Τι ισχύει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Χαμός για το «άγνωστο» επίδομα «αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών» -Πλυντήρια, κλιματιστικά κ.α. -Τι ισχύει


Μεγάλη συζήτηση υπάρχει στα social media τις τελευταίες ώρες για το λεγόμενο… «επίδομα-κρατική χορηγία για αγορά ηλεκτρικών συσκευών».
Το ενδιαφέρον του κόσμου, που διάβασε και κοινοποίησε τη συγκεκριμένη πληροφορία, είναι τεράστιο.
Αρχικά, κάποιοι χαρακτήρισαν τη «διαρροή» ως fake news, καθώς -όπως είναι γεγονός- τέτοιο επίδομα δεν έχει βγει από κάποιο κρατικό φορέα!
Ωστόσο, το επίδομα αυτό στην πραγματικότητα υπάρχει!
Στην Κύπρο!
Προσφάτως μάλιστα, εγκρίθηκε και η καταβολή του:
«Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, το Υπουργικό Συμβούλιο (της Κύπρου), ενέκρινε πρόταση της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου για προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών. Μέσω του σχεδίου θα παραχωρηθούν κίνητρα συνολικού ύψους €5 εκατ. για αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με καινούργιες υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η προκήρυξη του σχεδίου και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από το Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ, που θα εφαρμόσει το Σχέδιο», αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Και προσθέτουν: «Με βάση τις πρόνοιες του Σχεδίου επιλέξιμες συσκευές είναι ψυγεία/ψυγειοκαταψύκτες, πλυντήρια ρούχων και κλιματιστικά. Οι δικαιούχοι μπορούν να αντικαταστήσουν έως πέντε συσκευές και, συγκεκριμένα, έως τρία κλιματιστικά, ένα πλυντήριο και ένα ψυγείο».

Η είδηση αυτή «ακούστηκε δυνατά» και στην Ελλάδα και βεβαίως κάποιοι νόμιζαν ότι προέρχεται από κάποιο ελληνικό υπουργείο.

«Με ενδιαφέρει», «Μακάρι να έρθει και εδώ κάτι τέτοιο», έγραψαν δεκάδες χρήστες των social media σε ομάδες επιδομάτων στο facebook, ενώ κάποιοι εξέφρασαν και την προθυμία να «πεταχτούν» ακόμη και μέχρι την Κύπρο να το ψάξουν!

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες