Ισπανία: Σε lockdown 33.000 άνθρωποι λόγω του ηφαιστείου και των τοξικών αερίων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2021

Ισπανία: Σε lockdown 33.000 άνθρωποι λόγω του ηφαιστείου και των τοξικών αερίων


Εντολή να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, έλαβαν 33.000 κάτοικοι της ισπανικής νήσου Λα Πάλμα, στα Κανάρια, λόγω των τοξικών αερίων που εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα.
Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται πριν από σχεδόν τρεις μήνες.
Η περιφερειακή κυβέρνηση του αρχιπελάγους έδωσε εντολή για “lockdown του πληθυσμού (στις κοινότητες) Λος Γιάνος ντε Αριντάνε, Ελ Πάσο και Ταθακόρτε λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς ποιότητας του αέρα εξαιτίας του διοξειδίου του θείου” που εκλύεται από το ηφαίστειο, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Περίπου 33.000 άνθρωποι κατοικούν στις τρεις αυτές κοινότητες, ήτοι το 38% του συνολικού πληθυσμού της Λα Πάλμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ισπανικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας INE.
“Κλείστε τις πόρτες, τα παράθυρα, τα παραθυρόφυλλα, οποιαδήποτε είσοδο αέρα από έξω. Μείνετε σπίτι, ει δυνατόν, στα δωμάτια που είναι τα πιο εσωτερικά” της κατοικίας, συνέστησε επίσης η περιφερειακή κυβέρνηση.
“Σβήστε τα κλιματιστικά και την θέρμανση”, εισηγήθηκε επίσης, ζητώντας μάλιστα “για μεγαλύτερη ασφάλεια την τοποθέτηση ταινίας στα κουφώματα των θυρών και των παραθύρων”.

“Αν είσαστε έξω, να γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι ένα ασφαλές μέρος και απομονωθείτε στο πρώτο κτίριο που θα βρείτε”, πρόσθεσαν επίσης οι αρχές.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, η οποία άρχισε στις 19 Σεπτεμβρίου, είναι η πρώτη εδώ και 50 χρόνια που σημειώνεται στο μικρό αυτό νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό. Από αυτήν δεν έχουν προκληθεί θύματα, αλλά τεράστιες ζημιές και η απομάκρυνση συνολικά περισσότερων από 7.000 ανθρώπων από τις οικίες τους, κάποιοι από τους οποίους έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους από τη λάβα.

Πρόκειται για την πιο μακρά έκρηξη που έχει αντιμετωπίσει η Λα Πάλμα και η τρίτη σε έναν αιώνα, έπειτα από αυτές του ηφαιστείου Σαν Χουάν το 1949 και του Τενεγκία το 1971.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες