Τυφλή σκυλίτσα, δυο ετών, περπάτησε 10χλμ στη Νάουσα για να γυρίσει σε αυτόν που την είχε σώσει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2022

Τυφλή σκυλίτσα, δυο ετών, περπάτησε 10χλμ στη Νάουσα για να γυρίσει σε αυτόν που την είχε σώσει


Μια πραγματική ιστορία αγάπη και αφοσίωσης που μοιάζει με παραμύθι για μικρά παιδιά με στόχο να ενισχύσει την αγάπη και τον σεβασμό μας για τα ζώα, εκτυλίχθηκε μεταξύ μας μικρής τυφλής σκυλίτσα και του ανθρώπου στη Νάουσα που την έσωσε.
Η μόλις δύο ετών τυφλή σκυλίτσα βρέθηκε μια μέρα στο χωράφι του κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλου, προέδρου της τοπικής κοινότητας Χαρίεσσας.
Εκείνος άρχισε να την ταΐζει. Λίγες ημέρες αργότερα, βρήκε τον δρόμο για το σπίτι του, που ήταν σε απόσταση περίπου 500μ.. Εκείνος όμως είχε ήδη άλλα 13 αδέσποτα υπό την φροντίδα του και έτσι αποφάσισε να την εμπιστευτεί σε έναν προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του δήμου Νάουσας.
Εκείνη όμως είχε ήδη επιλέξει που ήθελε να ζήσει.

″Μια μέρα που ρώτησα πως τα πάει, μου είπαν πως είχε φύγει. Είχε δαγκώσει τις σήτες και είχε φύγει...Νομίζαμε πως χάθηκε” λέει ο κ.Σιδηρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. ”Μετά από μια εβδομάδα, ένα πρωί, μια βροχερή μέρα, το είδα στο σπίτι μου. Έξω στην αυλή”.

Όπως λέει η απόσταση από τη δομή φιλοξενίας στο σπίτι του είναι 10χλμ. και η σκυλίτσα κατάφερε να τον βρει παρά την αναπηρία της.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι διαβιώνουν περίπου 1,8 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι και περίπου δύο εκατομμύρια αδέσποτες γάτες, αν και ο ακριβής πληθυσμός τους είναι αδύνατο να καταμετρηθεί. Από την άλλη πλευρά περίπου το 40% των ελληνικών νοικοκυριών δηλώνει ότι έχει κατοικίδιο.

Οι αδέσποτοι σκύλοι προέρχονται σε ποσοστό 70% από γέννες δεσποζόμενων ή ημι-δεσποζόμενων σκύλων. Εκτός από την ευθύνη του κράτους, ευθύνη βαρύνει επίσης και όλους εμάς. Ο κ. Δημήτρης από την Χαρίεσσα Νάουσας απέδειξε ότι η αγάπη για τα ζώα είναι έμπρακτη και ανταποδοτική, όχι απλώς λόγια κενά και τυπική ευχή λόγω της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες