Ποιες Ηλεκτρικές συσκευές αφορά η επιδότηση - Στο 30 - 40% επί της δαπάνης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2022

Ποιες Ηλεκτρικές συσκευές αφορά η επιδότηση - Στο 30 - 40% επί της δαπάνης

 


Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με αντίστοιχες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ξεκίνησε.
 

Η δράση που πιθανότητα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ετοιμάζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα» το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα είναι προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ. Θα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, κατά πάσα πιθανότητα σε οικιακούς καταναλωτές, τους οποίους θα τους προτρέπει στην αγορά σύγχρονων και χαμηλής κατανάλωσης συσκευές. Πηγές του υπουργείου έλεγαν στην εφημερίδα πως η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30 - 40% επί της δαπάνης προμήθειας και ταυτόχρονα θα υπάρχει ανώτατο ποσό επιδότησης.

Επίσης, σημειώνουν πως το ποσό της επιδότησης θα αφορά αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Πρόκειται για τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές και οι οποίες ευθύνονται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Συνεπώς, στόχος της δράσης είναι τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές αυτές συσκευές με νέες πιο αποδοτικές και λιγότερο ενεργοβόρες.
 

Η προκήρυξη του προγράμματος δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους της αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προκειμένου να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρήσιμες λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες δαπάνες και τον τρόπο ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες