Κλείδωσε - 4η δόση για ανοσοκατεσταλμένους 6 μήνες μετά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 10, 2022

Κλείδωσε - 4η δόση για ανοσοκατεσταλμένους 6 μήνες μετά


Την τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό θα κληθούν να κάνουν όσοι συμπολίτες μας είναι ανοσοκατεσταλμένοι και πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού οριστικοποιεί αύριο Τρίτη τη σχετική της απόφαση σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει. Ήδη όμως η απόφαση έχει «κλειδώσει».
 
Ειδικότερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά εδώ και καιρό την 4η δόση για τους συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας, αλλά αύριο αναμένεται να τη δημοσιοποιήσει, επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr.

Η 4η δόση θα πραγματοποιείται 6 μήνες μετά την τρίτη δόση εμβολίου που ήταν η αναμνηστική.

Η πλατφόρμα
Ήδη μάλιστα έχει ετοιμασθεί η πλατφόρμα του emvolio.gov.gr για τα ραντεβού της 4ης δόσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. Όσοι εισέρχονται στην πλατφόρμα και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, διαπιστώνουν ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού 15 ημέρες πριν ολοκληρωθεί το 6μηνο από την 3η δόση.


Οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού καταλήγουν στην απόφαση αυτή καθώς κρίνουν ότι η 4η δόση του εμβολίου θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά από τον ιό.

Το διάστημα των 6 μηνών από την 3η δόση, επελέγη με βάση τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και το τι συνιστούν οι διεθνείς Οργανισμοί.

Τρίτη δόση για όλους
 
Στο μεταξύ από την 1η Φεβρουαρίου όλοι οι πολίτες που μπορούν να εμβολιασθούν θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Στην περίπτωση που έχουν παρέλθει 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, είτε με 2 δόσεις είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο, θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Γεγονός που σημαίνει ότι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ή να απολαμβάνουν άλλα προνόμια που έχουν ορισθεί.

Από την άλλη από τις 15 Ιανουαρίου όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί, καθώς διαφορετικά τους περιμένει πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Μάλιστα η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το μέτρο προκειμένου να πιέσει όσους είναι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες