«Μαχαίρι» 50% στον μισθό όσων γονιών πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2022

«Μαχαίρι» 50% στον μισθό όσων γονιών πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους!


Μειωμένες κατά 50% θα είναι οι αποδοχές των εργαζόμενων γονιών που θα …τολμήσουν να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού λόγω νόσησης των παιδιών τους!!!
Αυτή το απίστευτο μέτρο έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή βάζοντας «μαχαίρι» στις αποδοχές των εργαζομένων!
Ειδικότερα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πως το 50% των αποδοχών τους θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι γονείς κατά την διάρκεια της άδειας ειδικού σκοπού λόγω νόσησης των παιδιών τους.
Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται:
«Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 1 λόγω νόσησης των τέκνων τους, λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις (3) πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη (4η) ημέρα από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».
Ακόμη όμως και αυτή η άδεια με την πετσοκομμένη αποζημίωση δεν επιτρέπεται να χορηγείται όταν, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχει χορηγηθεί στον ίδιο γονέα οποιαδήποτε άλλη άδεια.
View Fullscreen

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες