Βόλος: Εκστρατεία στήριξης της μητέρα που άφησε την 9χρονη κόρη της στο Ορφανοτροφείο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Βόλος: Εκστρατεία στήριξης της μητέρα που άφησε την 9χρονη κόρη της στο Ορφανοτροφείο


Βόλος: Την αλληλεγγύη του στη μητέρα από τον Βόλο που άφησε στο Ορφανοτροφείο την 9χρονη κόρης της καθώς δεν μπορούσε να τη μεγαλώσει λόγω οικονομικών προβλημάτων δείχνει το Humanity Greece ξεκινώντας οργανωμένη εκστρατεία με στόχο τη στήριξή της.
Όπως επισημαίνει το Humanity Greece σε σχετική του ανακοίνωση οι εθελοντές της εθελοντικής ομάδας βρέθηκαν στον Βόλο και αρχικά διασφάλισαν τη δωρεάν διαμονή της 48χρονης μητέρας σε ξενοδοχείο της πόλης ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για να μπορεί να βλέπει την 9χρονη Ζωή μέχρι να αποκατασταθεί το σπίτι της στη Νέα Ιωνία.

Ταυτόχρονα, ο οργανισμός υποστηρίζει με λογιστική και νομική βοήθεια τη μητέρα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει σχετικό διακανονισμό για τις οφειλές.

Προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της η μητέρα, το Humanity Greece όπως τονίζει στη σχετική του ανακοίνωση εξασφάλισε την έκδοση ερανικού λογαριασμού ώστε κάθε πολίτης που το επιθυμεί να συμβάλλει στην αποπληρωμή των χρεών και η μητέρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του παιδιού στην οικογένειά του.

«Το σύνολο του ποσού θα αναρτηθεί δημόσια όπως διατεθεί αποκλειστικά για την στήριξη της μητέρας και του παιδιού, για την αποπληρωμή των πάγιων οφειλών της οικογένειας στη ΔΕΗ και για έξοδα που θα καταστήσουν το σπίτι ξανά κατοικήσιμο» υπογραμμίζει το Humanity Greece.

«Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου»

Η 48χρονη απελπισμένη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στην Πρόνοια και είπε στους υπεύθυνους πως επιθυμεί να αφήσει την κόρη της καθώς δεν μπορούσε να τη ζήσει.

«Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

H γυναίκα έχασε τον άντρα της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του υπήρξε η κατάρρευση. Έναν χρόνο πριν τον θάνατό του αρρώστησε και το παιδί.


Το κορίτσι, σύμφωνα με το Mega, το οποίο επικαλέστηκε το θέμα του gegonota.news, υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος (έχει δρεπανοκυτταρική αναιμία) κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

«Είναι μία τραγική ιστορία. Όταν μία μητέρα αφήνει το παιδί της στο ίδρυμα πρέπει να έχει πάρει μία πολύ σκληρή απόφαση», είπε η Κατερίνα Τασσοπούλου, αρχισυντάκτρια του gegonota.news.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε θα βρείτε στη σελίδα του Humanity Greece (humanitygreece.org)
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες